Turizmci 500 bin turistin yolunu gözlüyor

Turizmciler bayram tatilinin 10 güne çıkmasını umuyor. Tatilin uzaması halinde doluluk oranlarının yüzde 100’e çıkacağını dile getiren sektör temsilcileri, yerli turist sayısının 500 bine yaklaşacağını ifade ediyor.

31/12/2019 23:40
Turizmci 500 bin turistin yolunu gözlüyor

Turizmciler, 4 günlük bayram tatilinin 10 güne çıkarılması ihtimalinin gerçeğe dönüşmesini ve çifte bayram yaşamayı umuyor. Necla Dalan imzalı habere göre, 1 Eylül tarihinde başlayacak Kurban Bayramı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi tatil olması ve arife gününün tam gün ilan edilebilmesi ihtimaliyle oluşan 6 günlük tatil beklentisinin doluluk oranlarını yüzde 100’e çekeceğini belirten sektör temsilcileri, yerli turist sayısının da 500 bine yaklaşacağını ifade ediyor. Akraba ziyaretleri ve yurt dışı turlarla birlikte bu sayının milyonun üzerine çıkması öngörülüyor.

Olumlu katkı sağlar

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, 10 güne çıkacak tatilin sektöre olumlu yansıyacağını ancak bu kararın bir an önce alınması gerektiğini söyledi. Ulusoy, “Karar hemen alınmalı. İnsanlar ona göre rezervasyonlarını yapabilmeli. Uzayan bir tatil sektöre çok olumlu yansır. İç turizmi canlandırır, rahatlatır” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da uzun bayram tatilinin doluluk oranlarını yüzde 100’e çıkaracağını, sektörün rahatlayacağını ifade etti. Ayık, “Tatilin uzamasının mutlaka çok olumlu katkısı olacak. Şu anda sektörde doluluk oranları yüzde 90’lar seviyesinde. Bayram tatili uzarsa bu oran yüzde 100’ü bulur” diye konuştu.

Osman Ayık, gün sayısına göre 300-500 bin kişilik yurt içi hareket olduğunu ifade ederek, bu yıl da tatilin uzaması halinde 500 bin rakamının yakalanabileceğini vurguladı.

Ramazan düşük kaldı

Başaran Ulusoy, daha önce yaptığı bir açıklamada 2016’da 9 gün süren Ramazan Bayramı tatilinde 350 bin kişinin seyahat edip 500 milyon liralık pazarın oluştuğunu söyledi.

Başaran Ulusoy, kısa tatil yüzünden bu yıl Ramazan Bayramı’nda seyahat eden kişi sayısının 200 bin civarında olacağını ifade etmişti. 2017 yaz sezonunun geçen yıla göre daha iyi geçtiğini kaydeden Ulusoy, şöyle devam etti: “Rusya pazarının yeniden açılması, Ukraynalılar’ın ülkemize kimlikle girmesine olanak sağlayan düzenlemenin devreye girmesi ve birçok farklı pazarda talebin yavaş da olsa yeniden canlanmaya başlaması, 2017 yaz sezonunun 2016’ya göre daha iyi geçeceğine işaret ediyor.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.