Turizm Terörizmi Yenecektir

Dünyamızın 2000'li yılların başından beri yaşadığı ekonomik krizler, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere sanayileşmiş batılı ülkelerdeki insanların karlı, yağmurlu kasvetli kış günlerinde, bir deniz kenarında sahilde tatil yapma hayalini kurmalarına engel olamamış, ’yılın en güzel günleri’ olarak nitelendirilen tatil yapma isteği, dokunulmazlığını her zaman korumaya devam etmiştir.

Adil Çulhaoğlu Adil Çulhaoğlu 31/12/2019 23:40
 Turizm Terörizmi Yenecektir

ADİL ÇULHAOĞLU

Etkisinin hala görüldüğü ekonomik krizlere ve politik değişimlere ilave olarak, geçtiğimiz bir kaç yılda ise, Dünyanın her yerindeki birçok metropolde yayılan terörizm dalgası, insanlara şehir merkezleri, havaalanları, alışveriş merkezleri gibi yoğunluğun bulunduğu yerlerde alınan kendini hissettiren güvenlik önlemleri altında günlük yaşamlarını sürdürmeyi zorunlu kılıyor.

Aynı şekilde, insanların yıl boyunca çalışıp 1 ay tatile çıkıp ‘Yılın en güzel günleri’ olarak nitelendirilen tatil yapma hayallerine bu terör dalgasının engel olamayacağını, günlük yaşamlarını sürdürdükleri şehirlerdeki gibi tatil yapacakları yöreler ve ülkelerde de alınan güvenlik önlemleri altında tatillerini geçirebileceklerini söyleyebiliriz.

Seyahat eden insan sayısı dönemsel olarak azalsa da, Dünyada ortalama yılda 2 milyar kişi seyahate çıkıyor ve tatil yapıyor. Bu ise Şehirler, ülkeler arasında yoğunluğu yaz aylarında tatil dönemlerinde tavan yapan turizm sektöründeki tatilci gönderen ülkeler ve tatilci kabul eden ülkelerde hareketlilik yaratan büyük bir  ekonomik güç oluyor.

Hem tatilci gönderen ülkelerde hem de tatilci kabul eden ülkelerde binlerce kişiye istihdam sağlayan turizm sektörünün özellikle tatil destinasyonu ülkelerin gelir-gider dengesinde önemli rol oynadığı sadece ekonomistlerce değil her kes tarafından kabul edilen bir gerçektir.

Ekonomik, politik, doğal afetler gibi hiçbir krizin vazgeçiremediği insanların seyahat etme, tatil yapma isteğinden terörizm dalgasının yarattığı krizin de vazgeçiremeyeceğini ve tatil yapma hayallerinin hayat bulduğu turizmin hareketinin, terörizm dalgasını yeneceğini söyleyebiliriz.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.