Turizm taşımacılarından TÜRSAB'a suçlama

Turizm Taşımacıları Derneği (TÜRODER) Başkanı Adnan Değirmenci, “Turizm taşımacılarının sorunlarını daha çok bu işin içinde olan meslek örgütlerinin konuşması gerekiyor, ancak turizm taşımacıları bugüne kadar hep göz ardı edilmiş" dedi.

31/12/2019 23:40
Turizm taşımacılarından TÜRSAB'a suçlama

TÜRSAB’ın asli görevinin acentelerin sorunlarıyla ilgilenmek olduğuna dikkat çeken Değirmenci, “Acenteler arasında ateş bacayı sarmış, kendi sorumlu olduğu üyeleriyle ilgilenmek varken, asli görevi olmayan turizm taşımacılarına yönelik çalıştay düzenliyor. Bakanlığın, turizm taşımacılarının sorunlarının konuşulduğu çalıştaya TTDER, TÜRODER ve EGETURDER gibi turizm taşımacılarını temsil eden örgütleri davet etmesi gerektiğine inanıyoruz.

Çalıştaya TÜRSAB da katılabilir. TÜRSAB bu çalıştayda seyahat acentelerinin, tur operatörlerinin sorunlarını gündeme getirebilir ama taşıma ile ilgili bizimle birlikte hareket etmesi ve görüşlerimize değer vermesi gerekiyor. Kazalarla ilgili, belgesiz taşımacılarla ilgili çalıştay düzenleniyor, ne TÜRSAB ne Bakanlık bize bir bilgi veriyor.  Maalesef turizm taşımacıları göz ardı ediliyor.

TÜRSAB bugüne kadar turizm taşımacılarının sorunlarına bir çözüm bulmak için çaba göstermiş değil. Aksine denetimlerde turizm taşımacılarının eksikliklerini bulmaya çalışıyor. Kendisini taşımacılık alanında öne çıkarmaya çalışıyor. Ama Taşıma Kanunu ve Yönetmelik, turizm taşımacılarının sorumluluklarını çok iyi şekilde ifade etmiş” dedi.

Havaalanlarındaki sorunlar

Taşımadünyası'nın haberine göre, turizm taşımacılarının en büyük sorununun büyükşehirlerde parklanma alanlarının yetersizliği veya hiç yer ayrılmaması ile havaalanlarına giriş ve çıkışlarda yaşanan sıkıntılar olduğunu belirten Adnan Değirmenci, “Dalaman Havaalanında yaşanan sıkıntıya yönelik bir üyemiz aradı. Havaalanını özel bir işletme çalıştırıyor, giriş ve çıkışlarda ücret alınıyor. Otogarlarda 25 dakika ücretsiz park imkanı var. Dalaman’da da bu uygulamanın olmasını istiyorlar, buna yönelik girişimlerde bulunmuşlar ama bir sonuç elde edememişler” dedi.

İSPARK ile konuşacağız

İstanbul’da turizm taşımacılarının, gruplarını bıraktıktan sonra park etme sorunu yaşadıklarını ifade eden Değirmenci, “Bu konuda İSPARK ile görüşmeyi planlıyoruz. İSPARK otopark alanlarının turizm taşımacılarına kullandırılması, ücretsiz 15 dakikanın 60 dakikaya çıkarılması veya daha düşük bir ücret alınması için girişimde bulunacağız. Böylece sokak aralarında park alanı aramak zorunda kalan taşımacıların da sorunlarına çözüm bulunmuş olur” diye konuştu.

3. Havalimanına otopark

İstanbul’da inşaatı süren 3’üncü Havalimanının kapasitesi ile dünyanın sayılı havaalanlarından biri olacağını belirten TÜRODER Başkanı Adnan Değirmenci, “Havalimanın ilk etabının 2018 yılı içerisinde hizmete gireceği ifade ediliyor. 90 milyon yolcu kapasiteli havalimanında biz turizm taşımacılarına yönelik otopark imkanının projede yerini alması gerektiğini düşünüyoruz. Büyük ihtimalle bu olacaktır, buna inanıyoruz. Çünkü İstanbul’a gelen turistlerin taşınmasında en önemli görevi turizm taşımacıları üstlenecektir. Taksi durağına verilen önemin turizm taşımacılarına da verilmesini istiyoruz” dedi.

Turizm taşımacılığı alanında belgesiz taşımacılığın çok yüksek oranda olmadığına değinen Değirmenci, “Yabancı şirketlerin oluşturduğu internet portalları üzerinden araçların kullanıma sunulması ile belgesiz taşımacılık gerçekleştiriliyor. Biz turizm taşımacılarının D2 belgesi ile taşımacılık yaptıklarına inanıyoruz” diye konuştu.

Daha aktif olacağız

TÜRODER’in 1,5 yıl önce kurulduğunu ve turizm taşımacılarının Türkiye genelinde sorunlarına çözüm arayışı içinde olduklarını belirten Adnan Değirmenci, “Bugüne kadar TTDER ile birlikte hareket etmeye özen gösterdik. TTDER 1995 yılında kurulan tecrübesi ile saygı duyduğumuz bir dernek. Ancak artık yaşanan olumsuzluklara daha fazla ses çıkarılması gerektiğine inanıyoruz.  Biz turizm taşımacılarının sorunlarına çözümler üretebilmek adına, bundan sonraki süreçte daha aktif olacağız” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.