Turizm sektörünün' Yaş' sorunu

Türkiye turizminin en büyük turist kaynağı Avrupa’da yaşlanan nüfus endişe yaratıyor. Acaba Avrupa’da kimler hiç seyahat etmiyor.

31/12/2019 23:40
Turizm sektörünün' Yaş' sorunu

Türkiye turizminin en büyük turist kaynağı Avrupa’da yaşlanan nüfus endişe yaratıyor. Acaba Avrupa’da kimler hiç seyahat etmiyor. Türkiye başta olmak üzere; İspanya, İtalya, Fransa, Mısır, Yunanistan gibi destinasyonların ana turist kaynağı Avrupa’da yaşlanan nüfus ve davranışı önemli işaretler sunuyor.

Avrupa’da yaşlananlar daha az seyahat ediyor

Turizmdatabank’ın AB nüfus ve seyahat davranışı verilerinden hareketle hazırladığı AB Turizminde Seyahat Davranışı 2016 Araştırmasına göre, yaşlanan nüfus içinde seyahate çıkmama eğilimi çok yüksek.

Avrupa turizminde eğilimler değişiyor

Araştırma bulgularına göre, 15 yaş ve üzeri seyahat edebilir nüfus içinde, seyahate çıkma oranı en yüksek ülkeler arasında; nüfus yoğunluğu en düşük ülkeler olan Kuzey Avrupa ilk sırada, batı ve merkez Avrupa ise ikinci sırada yer alıyor.

Bununla birlikte yaşlanan Avrupa nüfusu Türkiye gibi ülkeler için de son derece önemli. Çünkü, ortalama yaşın 42 olduğu AB’de, seyahat etmeme oranı, yaşlanan nüfusta oldukça yüksek.

Avrupa’da yaşlıların yarısı hiç seyahat etmiyor

Bulgulara göre AB içinde seyahate çıkmama oranı % 35-37 aralığında değişirken, bu seviye 65 yaş ve üzeri kitlede yüzde 52’ye yaklaştı. Yine 55-64 yaş grubunda seyahat etmeme oranı da % 40 dolayında. 44-54 yaşta ise oran yüzde 37’ye çıkmış durumda.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.