Turizm sektörünün öncüsü Setur oldu

Turizm, duty free, özel uçak ve helikopter kiralama alanlarında faaliyet gösteren Setur, Fortune 500 Türkiye araştırmasında “Seyahat ve Taşımacılık Hizmetleri” sektöründe havayolu ve demiryolu şirketlerinin ardından 5’inci sırayı aldı.

31/12/2019 23:40
Turizm sektörünün öncüsü Setur oldu

Setur, zorluklara rağmen başarılı bir performansla kapattığı 2016 yılında turizm şirketleri arasında öncülüğü üstlenirken, 2017 yılında yeni yatırımlarla yüzde 20 büyüme hedefliyor. Fortune dergisi, finansal kurumlar ve holdingler dışındaki tüm şirketleri kapsayan ve 2016 yılı net satış gelirleri esas alınarak gerçekleştirilen Türkiye’nin en güçlü 500 şirketi araştırması sonuçlarını açıkladı.

Setur, 2016 yılında elde ettiği 1 milyar 270 milyon TL’lik net satış geliriyle Türkiye’nin 148’inci; “Seyahat ve Taşımacılık Hizmetleri” sektörünün, havayolu ve demiryolu şirketlerinin ardından, 5’inci büyük şirketi oldu. Duty free, özel uçak ve helikopter kiralama alanlarında da hizmet vererek geniş ürün portföyüyle dikkat çeken Setur, sektörü geleceğe taşıyan ve büyüten rolünü bir kez daha ortaya koydu.

Yurt içinde 43 yetkili satış acentesi, 250’ye yakın sanal acentesi ve yurt dışında da 90 iş ortağıyla 52 yıldır turizm sektöründe hizmet veren Setur, 2017 yılında yeni yatırımlarla yüzde 20 büyümeyi ve öncülüğünü korumayı hedefliyor.

“Güvenilir hizmet anlayışımız ve geniş ürün portföyümüzle büyümeyi sürdürdük”

Setur Genel Müdürü Ahmet Sönmez, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Turizm, duty free, özel uçak ve helikopter kiralama alanlarında faaliyet gösteren Setur, 2016 yılında sektörümüzün karşı karşıya kaldığı zorluklara rağmen güvenilir hizmet anlayışı ve farklı kitlelere hitap eden geniş ürün portföyü ile büyüme trendini sürdürdü. Bu büyümede geçen yıl lanse ettiğimiz kişiye özel seyahat yaklaşımı sunan Setur Select ve online kanalımız www.setur.com.tr adresindeki yeniliklerimiz de etkili oldu.

Bu başarılı performansımızla Fortune 500 Türkiye listesinde turizm sektörünün öncüsü olarak edindiğimiz yer bize büyük gurur veriyor. 2017 yılının sektör açısından da bir toparlanma dönemi olmasını umuyor, yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda ilk yatırımımızı Mayıs ayında İstanbul’da 3’üncü şubemizi Anadolu yakasının en önemli lokasyonlarından biri olan Bağdat Caddesi’nde açarak hayata geçirdik. Süregelen yatırımlarımızın da desteğiyle 2017 yılını yüzde 20 büyümeyle kapatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.