Turizm sektörü kaybettiği Alman turisti geri istiyor

Antalya turizmde ciddi düşüş yaşadığı Almanya pazarını ayağa kaldırmak için harekete geçiyor. Almanların beklentileri bir forumla belirlenecek.

31/12/2019 23:40
Turizm sektörü kaybettiği Alman turisti  geri istiyor

Antalya'nın turizm tanıtımında ülkelere göre 'misafir ne ister' dönemi başlıyor. Rusya pazarında yaşadığı büyük krizi ülkeler arasında varılan anlaşma ile atlatan Antalya, şimdi de büyük düşüş yaşanan Avrupa pazarı için harekete geçiyor. Talat Öztuzsuz imzalı habere göre Tanıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, bu konuda ilk çalışmanın Almanya ile başlayacağını açıkladı. 24 Kasım tarihinde Alman Turizm Forumu düzenleyeceklerini açıklayan Hacısüleyman, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın başkanlık edeceği foruma Almanya'nın önemli tur operatörlerinin üst düzey yöneticilerinin katılacağını söyledi.

YOL GÖSTERECEK

Düzenlenecek forumun 2017 yılında Almanya pazarında yapılacak tanıtımın şeklini etkileyeceğini anlatan Hacısüleyman, "Bugüne kadar yurtdışındaki partnerlerimize 'biz bu tanıtım çalışmalarını yapıyoruz, siz de satın' diyorduk. Şimdi yurt dışındaki tur operatörlerinin ve acentelerin de tanıtım faaliyetine dahil olmalarını, yol göstermelerini istiyoruz. Bize, 'bu yönde bir reklam yapın, biz de satışı hızlandıralım' demelerini istiyoruz" diye konuştu.

ALMANYA'DAKİ DÜŞÜŞ

Bu yıl Rusya pazarında uçak krizi nedeniyle yaşanan büyük düşüş nedeniyle dikkatlerden kaçsa da Almanya'da da çok ciddi bir kaybın olduğunun altını çizen Hacısüleyman, "Rusya'daki düşüş hükümetin yasak koymasıyla yaşandı, halkın tavrı değildi. Ama Almanya'da halkın kendisinin verdiği bir Türkiye'ye gitmeme kararı var. Bu kararı değiştirmek daha zor. Tek tek hepsinin ikna edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

GÖZLEMLER PAYLAŞILACAK

Aynı zamanda Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı da olan Yusuf Hacısüleyman, bu konuda tur operatörlerinden destek alacaklarını belirterek, şöyle devam etti: "Almanya'da tur operatörleri kendi halkıyla ilgili yapmış oldukları gözlemleri bizimle paylaşacaklar. Nelere tepki veriyorlar, nelere vermiyorlar. Elimizdeki tanıtım kaynaklarını da buna göre kullanacağız."

GELECEK YIL RUSYA İÇİN YAPILACAK

Tanıtım için önemli paralar harcandığının altını çizen Yusuf Hacısüleyman, "Biz para harcıyoruz. Ama her ülkede aynı stratejiyi yürütmek doğru değil. Bir ülkedeki tanıtım stratejisini o ülkedeki turizm aktörleriyle birlikte hazırlamamız gerekiyor. Bunun ilk adımını Almanya ile atıyoruz" ifadesini kullandı. Hacısüleyman, gelecek yıl aynı etkinliğin Rusya pazarı için düzenleneceğini sözlerine ekledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.