Turizm sektörü iç pazardaki potansiyele yönelecek

Yılın ilk aylarında misafirlerinin yüzde 60’ının yerli turistler olduğunu kaydeden Wish More Hotel Istanbul Genel Müdürü Erkan Akkurt, “İç pazarımız önemli bir potansiyele sahip. Özellikle şirketler ve kurumların iş amaçlı düzenlediği toplantılar şehrin doluluk oranını artırıyor” dedi.

31/12/2019 23:40
 Turizm sektörü iç pazardaki potansiyele yönelecek

Akkurt, Bayrampaşa’da yeni açılan yerli bir marka olarak, Ocak - Şubat döneminde İstanbul’daki pazar ortalamalarının yüzde 10 üzerinde bir doluluk oranıyla hizmet verdiklerini belirtti. Bu yıl Ocak ayında hava muhalefeti nedeniyle uçuşların iptal olması İstanbul’da otellerin doluluk oranını artırdıysa da, turizm sektörü Ocak – Şubat aylarını genellikle sakin geçiriyor.

Wish More Hotel İstanbul Genel Müdürü Erkan Akkurt, “İstanbul otellerinde yılın ilk aylarında ortalama doluluk oranlarının yüzde 40 – 45 seviyesinde gerçekleştiğini görüyoruz. Bizler ise sektöre geçtiğimiz yıl giren yerli bir marka olarak, pazarın daralma eğilimi gösterdiği bu dönemi, ortalamaların yüzde 10 üzerinde bir doluluk oranıyla tamamladık” dedi.

Baharda iş turizmi sektörü hareketlendiriyor

Oteller Mart – Nisan dönemine ise hareketli giriyor. Dönemsel yükselmenin iş turizmiyle bağlantılı olduğunu belirten Akkurt, “Baharın gelmesiyle İstanbul’da fuar, kongre, kurumsal eğitim ve benzeri etkinlikler daha sık düzenlenmeye başlıyor. Bu sayede, iş amaçlı olarak gelen misafirlerimiz şehir otellerinin doluluk oranını artırıyor” diye konuştu.

Yüzde 70 doluluk bekleniyor

Erkan Akkurt, “Bizler Wish More Hotel Istanbul’da şimdiden aldığımız rezervasyonlar ışığında, Mart – Nisan döneminde yine sektörün ortalama beklentisinin üzerinde, yüzde 70 seviyesinde doluluk oranları bekliyoruz. Bayrampaşa bölgesinde faaliyet gösteren 5 yıldızlı bir otel olarak, havalimanı, otogar ve fuar merkezlerine kolay ulaşım sağlayan bir lokasyonda bulunuyoruz. Avrupa’nın en büyük AVM’lerinden Forum İstanbul’a ve metro ağına da birkaç dakika mesafedeyiz. Bu özellikler hizmet kalitemizle bir araya geldiğinde bize önemli avantaj sağlıyor” yorumunu yaptı.

“İç pazarın potansiyellerini kullanıyoruz”

Şu anda genellikle iç pazardan misafirleri ağırladıklarını belirten Erkan Akkurt, “Türkiye’de yabancı turist sayısında bir azalma görsek de, iç pazar sektörün canlı kalmasını sağlayan önemli bir potansiyele sahip. İstanbul’umuzun tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, iş turizmi de bu potansiyelleri kullanmak için önemli bir araç. Ocak – Nisan döneminde Wish More’da ağırladığımız misafirlerimizin yüzde 60’ı Türkiye içinden geliyor. Kurumlar ve şirketlerin yanı sıra, iş sebebiyle İstanbul’u ziyaret eden bireysel misafirlerimizin de sayısı bir hayli fazla” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.