Turizm hiçbir dönem bu kadar ağır bedel ödemedi

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sönmez, turizmin ivme kazandığı 1980'li yıllardan bu yana her dönem krizler yaşandığını, ancak hiçbir krizin bu dönemdeki kadar bedel ödetmediğini ifade etti.

31/12/2019 23:40
Turizm hiçbir dönem bu kadar ağır bedel ödemedi

Ali Sönmez, turizmdeki sıkıntıların sona ermesi için ülke güvenliğinin önemine dikkat çekti. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi salonunda turizmin sorunları konulu toplantı düzenlendi. Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sönmez, turizmdeki sıkıntıların aşılmasının en önemli yolunun Türkiye'nin yurt dışındaki imajının düzeltilmesi olduğunu savundu.

Öğrencilere seslenen Sönmez, turizmin ivme kazandığı 1980'li yıllardan bu yana her dönem krizler yaşandığını, ancak hiçbir krizin bu dönemdeki kadar bedel ödetmediğini öne sürdü. Sönmez, krizden dersler çıkarılması ve fırsata çevrilmesi gerektiğini söyleyerek "1980'li yıllardan bu yana neredeyse her turizm döneminde bir kriz yaşandı. Ama hiçbiri bu dönemdeki kadar bedel ödetmedi. Ülkemizde olan terör eylemleri dünyanın başka yerlerinde de oluyor. Artık insanlar bunu kabulleniyor. 'Bu dünyanın bir gerçeği' diyorlar.

2016 yılında Türkiye'de bir darbe girişimi oldu. Laik ve demokrasi ile yönetilen bir ülkede darbe girişimini siz insanlara nasıl anlatırsınız? Olağanüstü hali kaldırsanız bile dışarıdaki algıyı değiştirmediğiniz, imajımız iyi olmadığı sürece tesislerle, yatırımlarla, teşviklerle, bu politik atmosferle çok ileriye gidemeyeceğimizi düşünüyorum. Güvenlik açısından Afganistan'ın gerisinde olan bir ülkeye kim gider? Dışarıdan bize bakış açısını değiştirmediğimiz sürece birbirimize çok konuşuruz" diye konuştu.

Sönmez, otellerin sıkıntıda olduğu bir süreçte booking.com sitesinin kapatılmasını da eleştirerek "booking.com dünyanın en büyük internet sitelerinden bir tanesi. Yasal zeminini, prosedürü doğrudur değildir sorgulamıyorum. Tüm dünyada aynı yöntemle çalışıyor. Küçük otellerin hepsi onunla çalışıyor. Otelci zaten ayakta zor duruyor. Kredilerini zor ödüyor. Eğer böyle devam ederse otellerin el değiştirmesi satılması gündemde" dedi. (DHA)

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.