Turizm’de Tekirdağ – Burgaz İşbirliği

Bulgaristan’ın 1 yılda bir buçuk milyon turist ağırlayan Burgaz kenti turizm profesyonelleri Türsab Trakya’nın davetlisi olarak şehrimizi ziyaret ettiler.

31/12/2019 23:40
Turizm’de Tekirdağ – Burgaz İşbirliği

İki günlük program dahilinde Bulgar turizmciler Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Rakoczi Müzesi, Ramada, Hilton Garden İnn, Divan ve Silverside otellerinde yetkililerden bilgi aldılar. Trakya Bağ Rotası hakkında bilgi edinen misafirler Barel Bağların’da yaptıkları ziyarette Burgaz’ında şaraplarıyla ünlü bir kent olduğunu, bu konuda işbirliğinin önemli avantajlar sağlayacağına dikkat çektiler.

Programın ikinci gününde Hilton Garden Inn Çorlu’da gerçekleşen toplantıda Tekirdağ’da ilçelerinde faaliyet gösteren seyahat acenteleri hazır bulundular. Türsab Trakya Byk Başkanı Orhan Çebi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Kalkınma Ajansı Halkla İlişkiler, Tanıtım ve İşbirliği Başkanı Yetkin Özer ve Çorlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk ile Çorlu Havalimanı Müdürü  Alptekin Gedikli birer konuşma yaptılar.

Türsab Trakya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Çebi yaptığı konuşmada iki şehir arasında başlatılan  Turizmde İşbirliği çalışmalarının önemli sonuçlar doğuracağı’na  inandığını söyledi.

Başkan Çebi ; ”Dereköy sınır kapısına sadece 1 saat uzaklıkta olan ve güçlü ekonomisi ile Bulgaristan’ın önemli kentlerinden biri olan Burgaz, Türk gruplarla özellikle yaz aylarında sıkça ziyaret ettiğimiz bir şehir. Tekirdağ ili her geçen gün Turizm altyapısını iyileştiren yeni yatırımlarla turizmde daha da güçlenen bir kent. İki şehir mesafe olarak birbirine çok yakın. 2017 yılından itibaren karşılıklı hazırlayacak olduğumuz programlarla, turizm hareketine hız vereceğiz” diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş’ın Tekirdağ’ı, Trakya Kalkınma Ajansı Tanıtım Birliği Başkanı Yetkin Özer’in Trakya’yı ve Çorlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk’ün 2017 Ağustos ayında gerçekleşecek ”Fest In Trakya” festivalini anlattığı konuşmalar sonrası söz alan Burgaz Bölgesi Turizm Başkanı İvan İvanov Başkan Orhan Çebi’ye organizasyondan dolayı teşekkür etti ve günün anısına bir plaket sundu.

Burgaz, Pomorie, Nessebar, ve Slavche Brag’ta faaliyet gösteren Tur Operatörleri, Otelciler ve Belediye Yetkilileri ile Havalimanı sorumlusundan oluşan heyet program sonrası Çorlu’da Alışveriş Merkezlerini gezdiler ve Burgaz’a döndüler.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.