Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a Açık Mektup

Bentour Reisen Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a hitaben bir mektup kaleme aldı. İşte Kadir Uğur'un yeni bakan Kurtulmuş'a mektubu...

31/12/2019 23:40
Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a Açık Mektup

Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,

Sayın bakanım, turizm dünyamiza hoş geldiniz. Galiba son 5 sene içinde 4'üncü bakanımızsınız.
Bizim turizm bakanlığı en çabuk bakan değiştiren bir sektör bakanlığı durumuna geldi.
Her yeni bakan makama oturduğunda, bizim stresimiz yeni bakanımızın bizim sektöre bakış açısı ve stratejisi oluyor. Tabii ki bakan olarak sizden turizmi tanımanızı, bilmenizi bekleyemeyiz. Bize düşen görev, size sektörümüzün sorunlarını en kısa yoldan objektif olarak anlatabilmekdir. Sizin sektörü en çabuk şekilde kavrayıp, kararlarınızı doğru ve çabuk alabilmeniz için, çok yakınınızdaki bürokratlarınızı bu işin tecrübesini yaşamış insanlardan oluşturup, yol almanız gerektirmektedir. Eger hem Bakan hem de cok yakin bürokratlari turizme uzak ise, turizmin büyük kriz yaşadığı, zorluklar için de olduğu bir dönem de, bu engelleri aşmak daha da güç olur.
Haddim olmayarak size 50 yıllık, 70 yaşında, halen yurt dışında faal olan bir turizmci olarak çok kısa bir kaç önerim olacak.
1-Müstesarinizin turizm tecrübesi olan bir bürokrat olması.
2-cok kisa bir zaman da bürokratlardan, disisleri ve maliye bakanligindan, ve de yurt ici, yurt disi tecrübeli turizmcilerden olusan bir kriz masasinin kurulmasi ve problemlerin masaya yatirilmasi.
Kisa sürede yapilmasi gereken bir kac nokta.
1-Ucaklar icin turoperatörlerine verilen sübvasiyonun basite indirgenmesi.
Yanlizca otel de kalanlar icin bu ucak sübvensiyonunun verilmesi.
2- 4 yildiz, 5 yildiz oteller icin taban fiyatin belirlenmesi ve bunun altina inilmemesi, gelir kaybini önleyip 2 ve 3 yildizli otellerin yok olmasini önleyecektir.

Size Bakanliginiz sürecinde basarilar diliyorum.
Allah hepimizin yardimcisi olsun.


Saygilarimla,
Kadir Ugur 
Bentour Türkei Reisen Yönetim Kurulu Baskani


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.