Turizm acentalarına 9 Bin Dolar destek

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Bu sene inşallah geçen sene verdiğimiz turizm acentalarına uçak desteklerini artırarak devam edeceğiz. 9 Bin Dolara kadar çalışacağız. Hazırlığımızı tamamladık” dedi.

31/12/2019 23:40
Turizm acentalarına 9 Bin Dolar destek

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Bu sene inşallah geçen sene verdiğimiz turizm acentalarına uçak desteklerini artırarak devam edeceğiz. 9 bin dolara kadar çalışacağız. Hazırlığımızı tamamladık. Ölü mevsimlerde getirenlere daha çok vereceğiz. Şimdiye kadar Türkiye’ye gelmeyen ülkelerden getirenlerden daha çok vereceğiz. Ama yüksek sezonda getirene de biraz daha az vereceğiz” dedi.

Türkiye’nin turizm sektörü anlamında iki önemli atılımı olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Bunlardan birinci evre Turgut Özal’ın başlatmış olduğu Antalya Havaalanı, Saffet Arıkan Bedük o zaman Antalya Valisi oraya geldiği zaman meşhur bir sözü var ‘Hayal ediyorum Antalya’da bir havaalanı olsun, en azda 2 milyon turist gelsin.’ Allah’a çok şükür şu anda Antalya’ya 12 milyon turist geldi. İkinci evre ise turizmin rekabetçi bir hale gelebilmesi için altyapı lazım. Havaalanlarınızın, ulaşım imkanlarının olması lazım, hızlı trenlerinizin, duble yollarınızın olması lazım. Bu da turizmin ikinci evresidir.

Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığıyla birlikte başlayan dönemde şimdiye kadar devam eden ve bundan sonra da sürecek olan süreçte Türkiye gerçekten turizm için gerekli olan altyapıda fevkalade önemli mesafe kat etmiştir. Bundan sonraki dönemde 3.evre diyelim. İnşallah kısa süre içerisinde küresel ölçekte en iyi rekabet edebilen ülkelerden birisi oluruz. Çok kısa bir süre sonra 4.evreyi başlatmak nasip olur” diye konuştu. (İHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.