Turistleri otelde en çok sinir eden şeyler neler?

Amerikan "Oyster.com" adlı otel web sitesi, otel misafirlerini en çok sinir eden beş olguyu araştırdı.

31/12/2019 23:40
Turistleri otelde en çok sinir eden şeyler neler?

Misafirlerin kaldıkları otelde en çok bekledikleri şey, rahat ve huzur. En istemedikleri şey de sinir olmak.  Misafirleri otel odasında en çok sinir eden beş şeyi tespit eden "oyster.com" otel sahiplerine yol gösterecek bazı bilgileri buldu.

1)    Sadece lobide sunulan WLAN

Her misafir artık internete alışkın, herkes epostasına bakmak, skype´dan görüşmek ya da en azından kısaca bir haberlere göz atamak ister. Otel misafirlerinin en çok nefret ettikleri şeylerden biri, odasında WLAN bulunmadığı için bunun için lobiye gitmek zorunda bırakılması.

2)    Loş ışıklar

Misafirlerin otelde en çok vakit geçirdikleri iki yer, banyo ve yatak. Buna rağmen her iki mekana konulan ışık çoğu zaman yetersiz ve ortalığı tam olarak aydınlatamıyor. Banyo´daki ışıkların loşluğu kendini traş eden erkekler ile makyajını yapmak isteyen bayanlar için de çok olumsuz bir etken.

3)    Güvenlik ve otopark için istenilen ek ödemeler

Her otel misafiri, ekstra bir hizmeti bedava alabildiği zaman son derece memnun olur. Misafirini memnun tutmak isteyen bir otelin müşterisine mutlaka bir artı değer sunması lazım. Olaya öbür taraftan bakacak olursak misafirler en çok ekstra ödemelere bozulur. Bunların arasında güvenli kasa (safe) ve otopark için istenilen ekstra ödemeler en çok tepki yaratanlardır.

4)    İki kişilik yatak yerine iki tane tek kişilik yatak

Otel misafiri iki kişilik oda ve iki kişilik yatak rezervasyonu yaparak geldiği zaman odasında iki tek kişilik yatak buluyorsa çok bozuluyor.

5)    Odada yetersiz priz

Günümüzde birçok otel misafiri yanında bir kaç tane elektronik alet bulunduruyor, kimisi laptop, akıllı telefon, tablet ve belki de ebook reader kullanıyor. Buna rağmen bazı otel odalarında bütün bunlara cevap veremeyecek kadar az priz bulunuyor. Bir başka sorun: prizlerin yeterli sayıda mevcut olup, pratik olmayan yerlerde bulunması. Misafir şarj aletini takmak için bir küçük masanın altına girmek zorunda kalmaktan pek hoşlanmaz.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.