Turistlere tahliye şoku

Antalya’da yıkım kararı olan Side Su Otel Manavgat Belediyesi tarafından mühürlendi. İçerisinde yerli-yabancı turistlerin olduğu otel bugün zabıtalar tarafından boşaltılacak.

31/12/2019 23:40
Turistlere tahliye şoku

Side Su Otel’in sahibi eski Side Belediye Başkanı Kadir Uçar, “Bu siyasi bir linç” derken, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Kendilerine tebligatımızı yapıp 'son rezervasyon tarihinden sonra müşteri almayın' dedik. Ama bizi dinlemediler” diye konuştu. Salim Uzun imzalı habere göre, Antalya’nın turizm niteliği en yüksek mahallesi olan Side’de hizmet veren Side Su Otel, Manavgat Belediyesi ile otel yönetimini karşı karşıya getirdi. Mülkiyet sınırı ihlali nedeniyle 135 odalı otelin ruhsatı iptal edilirken, oteldeki yerli ve yabancı müşteriler bugün otelden tahliye edilecek.

‘TURİSTLER HALEN OTELDE’

Side Su Otel’in sahibi eski Side Belediye Başkanı Kadir Uçar, ruhsat iptalinin siyasi gerekçelerle yapıldığını savunarak, “Otelimde 300’e yakın yerli, yabancı turist bulunuyor. Buna rağmen zabıta ve kolluk kuvvetleri ile gelerek müşterileri dışarı çıkaracaklarını söylediler. Bu siyasi bir linçtir” dedi.

'BEDEL ÖDÜYORUM’

Uygulama ilgili Manavgat Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i suçlayan Uçar, “Ben yıllarca AK Parti’de siyaset, belediye başkanlığı yaptım. Şimdi bunun bedelini ödüyorum. Sit alanlarının bile üzerine oteller kurulurken belediye benim dolu otelimi mühürleyip müşterileri dışarı atmakla tehdit ediyor” diye konuştu.

‘MAHKEME KARARI VAR’

Sözen’in iddialarına yanıt veren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Hürriyet muhabirine şunları anlattı: “Bu otelle ilgili mahkemenin yıkım talimatı var. Biz bugüne kadar turizm zarar görmesin diye bekledik. Otel 3 cepheden komşu mülkiyetlere taşmış. Üstelik şikâyetler de var. Bunların hepsi resmi kayıtlarımızda yer alıyor.”

‘UYARIYI DİNLEMEDİLER’

Biz bunları ilgili kişilere anlattık. Otele mühür için gittiğimizde içerde 10’a yakın müşteri vardı. Kendilerine tebligatımızı yapıp 'son rezervasyon tarihinden sonra müşteri almayın' dedik. Ama bizi dinlemediler. Konuyu Turizm İl Müdürlüğü’ne, TÜRSAB’a bildirdik. Biz sadece yasaları uygulamaya çalışıyoruz. Kimseyle kişisel bir husumetimiz yok. Turizmi de onlardan daha çok düşünüyoruz.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.