‘Troia Sergisi’ İstanbul'da açıldı

Türkiye Otelciler Birliği’nin destek verdiği, Troya-Kutsal İlion savaşı efsanesini çini ve seramik üstü resimlerle anlatan sanatçı İsmail Faris Öncel’in eserleriyle ortaya koyduğu ‘Troia Sergisi’ İstanbul'da başladı.

31/12/2019 23:40
‘Troia Sergisi’ İstanbul'da açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne kabulünün 20’nci yılı nedeniyle 2018’i Troya Yılı ilan ederken, Troya Efsanesi çeşitli etkinliklerle sahne oluyor. Bu etkinliklerden biri olan, Troya-Kutsal İlion savaşı efsanesini çini ve seramik üstü resimlerle anlatan sanatçı İsmail Faris Öncel’in eserleriyle ortaya koyduğu ‘Troia Sergisi’ Akgün İstanbul Hotel’in evsahipiğinde başladı.

Türkiye Otelciler Birliği’nin de desteklediği serginin açılışına TÜROB Başkanı Timur Bayındır’ın yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin katıldı. TÜROB üyelerinin de katıldığı açılışta, sergide büyük emeği bulunan Akgün İstanbul Hotel Marka Direktörü Sevda Yılgaz da bir sunum yaptı. Ayrıca sanatçı İsmail Faris Öncel’in yanı sıra Nuran Ortaç ve Nizamettin Öncel’in katkılarıyla mitolojik efsanenin teatral sunumu da gerçekleştirildi.

10 Aralık’a kadar sürecek

Serginin açılışında konuşan TÜROB Başkanı Timur Bayındır, insanlık tarihi ve dünya kültürü için oldukça yüksek bir öneme sahip olan Troya’nın, ülkemizin en kıymetli değerlerinden biri olduğunu belirterek, “Kültürel zenginliğimizin korunmasını temel prensiplerinden biri olarak gören Birliğimiz, bu ayki buluşmasını kültür-sanat alanında önemli bir sergi ile gerçekleştirdi. Troia Sergisi, Troya-Kutsal  İlion savaşı efsanesini  çini ve seramik üstü resimlerle anlatan sanatçı İsmail Faris Öncel’in değerli eserleri ve katkılarıyla ortaya konuldu” dedi. Troia Sergisi, İstanbul Akgün Hotel'de 10 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.