Thomas Cook: Türkiye satışlarında önemli artış var

Thomas Cook’tan yapılan açıklamada, Türkiye’deki yeniden toparlanmanın gruplarına güç verdiği vurgulandı.

31/12/2019 23:40
Thomas Cook: Türkiye satışlarında önemli artış var

30 Haziranla tamamlanan 3 aylık verilerini açıklayan gruptan, terör saldırılardan ve siyasi kargaşadan sonra iyileşme gösteren, yeniden canlanan Türkiye satışlarının, Thomas Cook’a güç verdiği, yaz Türkiye satışlarında önemli bir büyüme görüldüğü belirtildi.

Rekor Yunanistan’da

Bu yaz genel olarak rezervasyonlarda % 11, fiyatlarda da % 1'lik iyileşme kaydedildiğini vurgulayan grup, talebin Yunanistan'da % 22, Bulgaristan'da % 19, G.Kıbrıs'ta da % 14 olduğunu ortaya koydu.

Thomas Cook, gelirin % 14 artarak 2,2 milyar sterline ulaştığından, geçen yılın aynı döneminde 64 milyon sterlin olan üç aylık dönem vergi öncesi zararı, yarı yarıya azalttıkların da belirtti. Bunun arkasında Yunanistan'da güçlü büyüme ve uzun menzilli destinasyonlarda ve İspanya'da sağlanan yüksek gelişme var.

Volume oynamayacağız çünkü rikler var

Diğer yandan grup, İspanya’daki yüksek oranlı otel fiyat artışa ve bölgede artan havayolu kapasitesine de işaret ederek, İspanya'ya daha rekabetçi bir piyasa aracılığıyla yönetmeye devam ediyoruz" dedi. Grup bu aşamada, odak noktasının; hacim artırmaktan çok daha yüksek marjla, kaliteli tatil satmak olduğunu işaret ederken, charterlerdeki risklerin arttığı ancak rezervasyonlardaki gelişimin çok da iyi olmadığını da hatırlattı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.