TETKİD etik kurallara önem verecek

Türkiye Etkinlik, Toplantı ve Kongre Sektörü Yöneticileri Derneği (TETKİD) Başkanı Volkan Ataman, sektörün hizmet kalitesini yükseltmek için etik kurallara önem vereceklerini belirtti.

31/12/2019 23:40
TETKİD etik kurallara önem verecek

İlk etapta 51 kurumsal üye ile yola çıkan TETKİD; uzun vadede Türkiye MICE sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek birlik olma vizyonuyla çalışmalarını sürdürecek. TETKİD, geniş bir bakış açısıyla; markaları, etkinlik şirketlerini, tedarikçileri dünyadaki yenilik ve teknolojik gelişmeler hakkında bilgilendirip, bilinçlendirerek yol gösterici olma misyonunu üstleniyor. Dernek, üyelerinin Türkiye MICE sektörü hakkında gerçekleştirilecek detaylı araştırmalardan yararlanarak iş kalitesini arttırıcı adımlar atmalarına öncülük edecek.

Etkinlik, toplantı, kongre (MICE) sektöründe standartları ve hizmet satın alma kriterlerini belirleyerek yön tayin edici olmayı hedefleyen Türkiye Etkinlik, Toplantı ve Kongre Sektörü Yöneticileri Derneği (TETKİD) kuruldu. TETKİD’in kuruluş hedefleri ve manifestosunun kamuoyu ile paylaşıldığı toplantıda konuşan Dernek Başkanı ve Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, sektörün hizmet kalitesini yükseltmek için etik kurallara önem vereceklerini belirterek şunları söyledi:

“Sektörün yasasının çıkarılması için gayret göstereceğiz. Gerçekleştireceğimiz araştırmalarla, Türkiye MICE sektörüne dair gerçek ve doğru rakamlara ulaşacağız ve bu verileri dernek çatısı altında yayınlayacağız. TETKİD’i sektörümüz için ‘gerçek’ bir bilgi kaynağı haline getireceğiz. Sektör içerisindeki tüm oyuncuların arasındaki ilişkilerin sağlıklı devam etmesi ve rekabetin etik kurallar çerçevesinde sürdürülebilmesini sağlamak için buradayız.”

Zor bir süreçten geçen sektörün, Türkiye’nin tanıtımına yaptığı katkıyı vurgulayan Ataman,  “Uluslararası derneklerle ve kuruluşlarla gerçekleştireceğimiz işbirlikleri sayesinde güncel kalmayı ve bu sayede sektörün hacmini genişletmeyi hedefliyoruz. En önemli hedeflerimizin arasında, Türkiye’deki kongre, toplantı ve etkinlik sektörü turizmini geliştirmek ve büyütmek bulunuyor.

Uluslararası dernek başkanlarını TETKİD çatısı altında misafir ederek, önümüzdeki 5 ve 10 yıllık planda Türkiye’nin ev sahibi olarak tercih edilmesini sağlamak için çalışacağız. Ülkemize gelecek olan uluslararası kongreler ve büyük organizasyonlar vasıtasıyla, Türkiye MICE sektörünün adının duyulmasını ve ülkemizin dünya sıralamalarındaki yerini yukarıya taşımasını hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

NE DEDİLER?

TETKİD Genel Sekreteri ve Üye Komitesi Başkanı Başak Demiryumruk Dikici, konuşmasında; kurumların etkinlik yöneticilerini ve MICE sektörünü aynı platfom altında bir araya getirerek sektörün gelişimine yönelik işbirliklerinin çıkmasına öncülük edeceklerini söyledi.

Uluslararası Kongrelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Necla Özer, derneğin Türkiye’deki kongre turizmini geliştirmek ve büyütmek amacıyla çalışmalar yürüteceğini aktardı.

TETKİD Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komitesi Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi Bora Aksoylu, konuşmasında, “Hedefimiz güçlü ve globalleşmiş bir eğitim sisteminin yönlendiricisi olmak” dedi.

TETKİD Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşil Etkinlikler Komitesi Başkanı Tülay Özüyılmaz, yeşil etkinlikler ve atık yönetimini standart hale getirerek, bu standartları orta ve uzun vadede uygulamaya geçirmek amacıyla çalışmalar yürüteceklerini anlattı.

TETKİD Yönetim Kurulu Üyesi ve Araştırma Ölçümleme Komitesi Başkanı Nazlı Berberoğlu ise toplantıda, “Hedefimiz; etkinliklerin sonuçlarının ve etkilerinin ölçülebilir hale gelmesi. Böylelikle bu alandaki yatırımların artırılmasına destek olmak” diye konuştu. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.