Temmuz ayı son iki yılı solladı

BW PLUS The President Hotel Genel Müdürü Burak Aydın, “Temmuz ayı oldukça yoğun geçti ve son 2 yıla göre, en yüksek oda gelirine ulaştık. Geçtiğimiz yıla oranla, bu yılın Temmuz ayında %35 doluluk artışı yakaladık. Ağustos ayı, Temmuz ayına göre daha yoğun başladı ve bu yoğunluk Kurban Bayramı sonrasına kadar devam edecek gibi görünüyor" dedi.

31/12/2019 23:40
Temmuz ayı son iki yılı solladı

Ortadoğulu ve Kuzey Afrikalı turistler, özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında, Sultanahmet’teki otellerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. BW PLUS The President Hotel Genel Müdürü Burak Aydın, şunları söyledi:

“Temmuz ayı oldukça yoğun geçti ve son 2 yıla göre, en yüksek oda gelirine ulaştık. Geçtiğimiz yıla oranla, bu yılın Temmuz ayında %35 doluluk artışı yakaladık. Ağustos ayı, Temmuz ayına göre daha yoğun başladı ve bu yoğunluk Kurban Bayramı sonrasına kadar devam edecek gibi görünüyor. Eylül ayının son çeyreğinden sonra taleplerin azalması bekleniyor ve daha önceleri İstanbul’un en yoğun aylarından olan Ekim maalesef geçen yıl olduğu gibi sakin geçecek gibi görünüyor” dedi.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden gelen turistlerin yanı sıra yurtdışında ikamet eden Türkleri misafir etmekte olduklarını anlatan Burak Aydın, henüz Avrupa ve Amerika pazarlarında bir kıpırdanmanın olmadığını ve bu pazarlarda ciddi bir hareketlenme için minimum 3 yıla ihtiyaç duyulacağını da belirtti.

Çin pazarı 2018’de ivme kazanabilir

Çin Hükümeti tarafından 2018 yılının ‘Türkiye Turizm Yılı’ ilan edildiğini hatırlatan Burak Aydın, şunları kaydetti: “Çinli turistlerin yurtdışına çıkışlarında devletin resmi olarak yönlendirecek olması, Çin pazarından büyük bir fırsat ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Hükümetimizin, Bakanlığımızın, TÜROB’un ve özel sektörün bu konuda yapacakları çalışmaları önemsiyoruz. Bu girişimler faydalı olacaktır. 2018 yılı ve gelecek yıllarda bu pazardan ivme kazanabiliriz” diye konuştu.

Pazar gittikçe “Son dakikaya” dönüyor

Gelecek yıla ilişkin değerlendirmede bulunan Burak Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: “Pazar, gittikçe daha çok “son dakikaya” dönüyor ve 2018 yılı için hatırı sayılır bir kıpırdanma için henüz çok erken. Elbette, acenteler fiyat toplama gayreti içerisindedir, ama otellerde doğru fiyatları uygulayabilmek adına biraz olsun önlerini görmeyi istemektedir. Bu konuda, sadece fiyatların biraz daha yukarı doğru çıkması gerekiyor. Nitekim 2017 yılı fiyatları, 2016 yılının altında seyrettiği için dolulukların artması, işletmelere aynı paralellikte pozitif anlamda yansımadı” şeklinde konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.