Tataristan'dan turist müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım, Tataristan'ın başkenti Kazan'daki Türkiye-Tataristan iş forumunda konuştu.

31/12/2019 23:40
Tataristan'dan turist müjdesi

Yıldırım, "Tataristan'la yapılan ticaret daha da artacak. Büyük projelerde Tataristan yer alabilir. Rusya Türkiye ilişkilerini gözden geçirdik ve yeni dönemin her iki ülkenin menfaati açısından oldukça uygun şartların müsait olduğu konusunda tam bir anlaşma sağladık. Bundan böyle Karadeniz'i çevreleyen bölgenin en güçlü ülkeleri Rusya ve Türkiye her bakımdan ilişkileri geliştirecek.

Bunlar sadece enerji ile sınırlı değil. Savunma, uzay, tarım ve ulaştırma gibi kültür turizm gibi bir çok sektörü kapsayacak şekilde hem şekillendireceğiz hem de daha ileriye götüreceğiz. Bunun alt yapısı hazırlandı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Rusya Devlet Başkanı geçtiğimiz aylarda bir araya gelerek 2015'te yaşanan olayın geride kaldığını ve bundan sonra ilişkileri düzeltmenin, daha fazla ticaretin zamanı olduğu konusunda anlaştılar.

TURİST MÜJDESİ

Dünkü ziyaretimizde önemli fırsatlar olduğunu her iki tarafın da hazır olduğunu konuşma imkanımız oldu. O kararlardan başlıcaları, tarifesiz uçuşların yeniden başlaması. Önümüzdeki yılda Rusya'dan Türkiye'ye gelen misafirlerimizin sayısını arttırmak için destek devam edecek. Yasakların bazıları kaldırıldı, kısıtlamaların kaldırılması konusunda da talebimizi ilettik" dedi. (TRT Haber)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.