Sultanahmet’te turist profili değişti

Türkiye'nin gözbebeği, İstanbul'un tarihi yarımadası Sultanahmet’te, Avrupalı turistlerin yerini, Kuzey Afrikalı ve Ortadoğulu turistler aldı.

31/12/2019 23:40
Sultanahmet’te turist profili değişti

BW PLUS The President Hotel Genel Müdürü Burak Aydın, son birkaç yıldır Tarihi Yarımada ve Sultanahmet Bölgesi’ne, Avrupalı ve Amerikalı turistlerin yerine, Kuzey Afrikalı ve Ortadoğulu turistlerin daha yoğun geldiğini açıkladı.  

Bu yılın ilk yarısında en çok Cezayir’den misafir ağırladıklarını kaydeden Burak Aydın, şunları söyledi:

“Otelimize ilk 6 ayda, ilk sırada Cezayir’den, ikinci sırada yurtdışında ikamet eden Türklerden ve üçüncü sırada Suudi Arabistan’dan konuklarımız geldi. İçinde bulunduğumuz Temmuz ayı ve ardından Ağustos ayında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hareketli günler geçireceğiz. Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden gelen ziyaretçiler, tatil dönemlerinin başı olan Ramazan Bayramı sonrasından okulların açılmasına kadar İstanbul’da ciddi bir hareketlilik yaratıyorlar. Ardından Eylül ayı biraz hareketli geçerken, Ekim sonu veya Kasım aylarının başlarından itibaren daralma yaşanabilir. Sene sonu, bölgemizde Kuzey Afrika ülkelerinin hareketliliği, geçen yılın aynı dönemine göre artmazsa, yılın son iki ayı zor geçecek gibi görünüyor” dedi.

Bu yılki doluluklar, geçen yıla oranla iyi olacak

2017 yılının genelindeki dolulukların, geçtiğimiz yıla oranla biraz daha iyi olacağını ifade eden Burak Aydın, doluluklardaki artışa rağmen, gelirin aynı oranda artmadığını belirtti.

Son yıllarda, otellerin ilk hedeflerinin masraflarını çıkartmak olduğunu da anlatan Burak Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

“İstanbul’da (5 yıldızlı oteller dahil) oda fiyatlarının, 2016 yılının da altında gerçekleşmesinden dolayı, bu yıl da istenilen geliri elde etmek pek mümkün olmayacak. Açıkçası bu yıl da oteller, geçtiğimiz yıl olduğu gibi varlıklarını devam ettirme amacındadır ve bu sebepten dolayı ilk hedefleri masraflarını çıkartmak olacaktır. Bunun neticesinde de son iki yılda, özellikle İstanbul’daki konaklama fiyatları gerilemeye devam etmekte ve yukarı doğru ivmelenmesi için ise biraz daha zaman gerektiği aşikardır. Batılı ülkelerden gelecek ziyaretçi sayısı artmadan da, mevcut fiyatların yukarıya çıkması biraz zor gözüküyor” diye konuştu. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.