Spor turizmi vites büyüttü

Spor, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlayan, insanların ve farklı kültürlerin birbirlerini daha iyi tanımalarına olanak veren önemli bir unsur.

31/12/2019 23:40
Spor turizmi vites büyüttü

Takipçi sayısıyla dünyanın en önemli spor branşlarının başında gelen futbol, her yıl binlerce insanın seyahat etmesine de vesile oluyor. Dünyanın en önemli ayaklarını görmek  ve yurt dışında tuttuğu takımı takip etmek isteyen futbol tutkunları, bir yandan da 3-4 günlük kısa bir tatil molası veriyor.

Futbolun kalbinde bir maç izlemek için

Futbol tutkunlarının özellikle derbi maçlarında futbolun tüm heyecanını iliklerine kadar hissetmek istediklerini söyleyen Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çizmeci, sınırların ötesinde futbol heyecanı yaşamak isteyen spor severlerin, maç sonrasında da gittikleri ülkenin tüm tarihi dokusunu görme şansı yakaladığını söyledi. Özellikle Avrupa maçlarının Türkiyeli futbol tutkunlarının yakın markajında olduğunun altını çizen Çizmeci, “Uluslararası alanda düzenlenen spor organizasyonlarının sayısı ve bu organizasyonlara iştirak eden sporcu sayısı, pazarın büyümesine vesile olmaktadır. Öte yandan spor turizminden elde edilecek gelirler sadece o spor organizasyonunun getireceği gelirler olarak düşünülmemelidir. Dünyanın pek çok kenti ya da ülkesi, uluslararası spor organizasyonlarını ülkesine çekerken, o spor olayının doğrudan getirisinin üzerinde yatırımlar yapmışlardır. Spor turizminde esas gelir o organizasyon için gelen turistin yapacağı harcamalardır. Dolayısıyla Avrupa liginde oynanan derbi maçları, o ülkenin ekonomisine önemli oranda katkı sağlamaktadır” dedi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.