Son dakikacıların da ucuza uçması mümkün

Avantajix.com’un araştırmasına göre, çok erkenden alınmasa dahi düşük fiyatlı uçak bileti bulmak mümkün.

31/12/2019 23:40
Son dakikacıların da ucuza uçması mümkün

Gidiş dönüşleri çarşamba-perşembe gününe denk getirmek, tatil yöresine pazar gidip cumartesi dönmek, seyahat harcamalarını en az yüzde 25 düşürüyor. Gece yapılan uçuşlarda, oldukça cazip fiyatlara bilet alınabiliyor. Kampanyaları kaçırmamak için, bilet alımlarını salı günleri yapmak gerekiyor,

Ucuz uçak yolculuğu için herkesin bildiği kural, biletin çok erken tarihlerde alınması… Bu bilindik kurala rağmen, araştırmalar Türkiye’de satılan biletlerin yüzde 57’sinin erken rezervasyon dışında satılan, yani pahalı biletler olduğunu gösteriyor.

Aralarında uçak bileti satışı yapılan sitelerin de bulunduğu 400’ü aşkın sanal mağazayı tek çatı altında toplayan ve bu mağazalardan alışveriş yapanlara nakit para ödeyen Avantajix.com’un araştırmasına göre, çok erkenden alınmasa dahi, düşük fiyatlı uçak bileti bulmak her zaman mümkün.

Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, uçak firmalarının bir yıl önceden fiyat girmeye başlamalarına karşın, fiyatların talep doğrultusunda her zaman farklılıklar gösterebildiğine dikkati çekti. Skyscanner’e göre en uygun fiyatlı biletlerin uçuştan 27 hafta önce alınabildiğini aktaran Kayral, “27 hafta 6-7 aya tekabül ediyor. Çoğu kimse, bu kadar önceden seyahat planlaması yapamadığı için bu biletleri alamıyor. Avantajix.com olarak, bu biletleri kaçıranlar için bir çalışma yaptık” dedi.

Avantajix.com’un uçuşa yakın zamanlarda bilet alacaklara önerileri şöyle:

Uçuş günü seçiminde dikkatli olunmalı: Uçuş gününü gideceğiniz yere göre seçiniz. Seyahat edeceğiniz yer bir tatil yöresiyse, gidiş biletini pazar, dönüşü de cumartesi gününe almak seyahat harcamalarında en az yüzde 25 tasarruf sağlıyor. Tatil yöresinden pazar günü dönmek ise bütçeyi oldukça zorlayabiliyor. Bunun dışında her destinasyonda en ucuz biletler çarşamba-perşembe günkü uçuşlar için satılıyor. Biletlerin en pahalı olduğu pazartesi, salı ve cuma günü uçmaktan kaçınmak gerekiyor.

Biletler salı günü alınmalı: Havayolu firmalarının, kampanyaları, son dakika uçuş fiyatlarını duyurdukları gün olması dolayısıyla bilet almak için salı gününü beklemek şart. İstatistikler, salı günü öğle saatlerinde fiyatların dikey inişe geçtiklerini gösteriyor. Bunun nedeni de havayolu şirketlerinin indirimlerini pazartesi akşamı başlatmalarıyla ortaya çıkan rekabet.

Gece uçuşları tercih edilmeli: Gece geç saatlerdeki uçuşlar, her zaman diğer saatlerdeki uçuşlardan ucuz oluyor. Sorun teşkil etmeyecekse bu uçuşlar tercih edilmeli. Özellikle tatil yörelerinden dönüşte sabah erken saatlerdeki uçuşlara da her zaman oldukça ucuz bilet bulmak mümkün olabiliyor.

Bilet online satın alınmalı: Ucuz uçak bileti almanın belki de ilk şartı, satın almanın internet üzerinden yapılması. Farklı havayollarını ve seferleri karşılaştırmak gerekir. Bu sitelere de Avantajix.com gibi para iadeli alışveriş siteleri üzerinden girildiğinde bilet fiyatlarının yüzde 1-5’i oranında nakit para kazanmak mümkün olabiliyor.

Özel günlerde uçmaktan kaçınılmalı: Eğer bayram, yılbaşı gibi özel günler için çok önceden bilet alınmadıysa ciddi bir rakamı gözden çıkarmak gerekir. Bu günlerde seyahat zorunluysa, özel günden bir gün öncesi veya sonrasına da mutlaka göz atın. Böylece planladığınız tarihten fazla uzaklaşmadan farklı seferleri değerlendirebilir ve daha uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

Duyurular düzenli takip edilmeli: Her havayolu şirketi değişik dönemlerde kampanyalar düzenleyerek, boş kalan koltukları doldurmak ister. Bu dönemde alınan biletler, aylar öncesi satışa çıkan biletlerden dahi ucuza gelebilir. Bu nedenle öncelikle uçuş rotasında kampanya olup olmadığı araştırılmalı. Bu kampanyaları kaçırmamak için de tercih edilen havayolu şirketinin haftalık veya aylık e-posta gönderim listelerine kayıt olarak duyurular düzenli takip edilmeli


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.