Sheraton Grand İstanbul Ataşehir'den Down Şefler Projesi

Sheraton Grand İstanbul Ataşehir, İstanbul Down Sendromu Derneği işbirliğiyle Türkiye'de ilk defa yapılacak olan Down Şefler Projesi'ni hayata geçiriyor.

31/12/2019 23:40
Sheraton Grand İstanbul Ataşehir'den Down Şefler Projesi

23 hafta sürecek atölyeler ile down sendromlu gençler hem mutfak becerileri kazanacak, hem de alacakları eğitim ile gelecekte mutfak sektöründe iş bulma imkanını yakalayacak. Sheraton Grand İstanbul Ataşehir, down sendromlu gençlerin hayata katılmasına ve mutfak becerilerini geliştirerek kendi yiyeceklerini hazırlamalarına destek olmak amacıyla özel bir proje başlatıyor.

İstanbul Down Sendromu Derneği öncülüğünde 23 hafta boyunca devam etmesi planlanan proje kapsamında, Down sendromlu gençler, otelin mutfak şefi Özkan Acar ve ekibinin mutfak eğitimlerine katılacak. Gençler, eğitimleri tamamladıklarında hem mutfak becerileri kazanacak, hem de program sonunda alacakları eğitim belgesi ile yiyecek-içecek sektöründe iş bulma imkanına kavuşacak.

Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Genel Müdürü Soner Metin, işbirliği kapsamında İstanbul Down Sendromu Derneği bünyesinde hayata geçirilecek proje ile ilgili duyduğu mutluluğu şu sözlerle anlattı: "Engelli çocuklarımızın turizm sektörüne ve hayatlarının her alanına aktif bireyler olarak katılmalarına katkıda bulunacak bu projenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.

Sheraton Grand İstanbul Ataşehir yönetimi olarak engelli gençlerimizin yeteneklerini geliştirmelerinde  ve öğrenecekleri mutfak becerileriyle yaşamlarında beslenme konusunda daha bağımsız ve yaratıcı olmalarını sağlayacağız. Bizim başlattığımız bu projenin diğer otellere de örnek olacağına ve toplum olarak Down Sendromlu gençlerimizi kabullenme düzeyini de artırarak toplumsal bütünleşmemize olumlu yansımaları olacağına inanıyorum.”

Soner Metin, projeyle ilgili yaptığı açıklamada İstanbul Down Sendromu Derneği ile birlikte topluma katkı sağlayan bir projeye imza atmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Metin, “Mutfak Şefimiz Özkan Acar önderliğinde, 23 hafta  boyunca her hafta ikişer saatlik eğitimler düzenleyeceğiz. Bu projeyle Down sendromlu gençlerimize gündelik hayatlarında kullanabilecekleri yeni beceriler katmayı ve onlara gelecekte mutfak sektöründe kariyer yapabilmeleri için gerekli tecrübeyi kazandırmayı hedefliyoruz ”dedi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.