Seyahat sağlık sigortası satışları arttı

Gulf Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Gonca Ulusoy, turizmde geçtiğimiz yıl yaşanan düşüşe rağmen, seyahat sağlık sigortası satışlarının arttığını söyledi.

31/12/2019 23:40
Seyahat sağlık sigortası satışları arttı

2016 yılında Türkiye’ye gelen turist sayısı azalırken, Türkiye’den yurtdışına çıkan seyahatseverlerin de sayısı da düştü. Gulf Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Gonca Ulusoy, turizmdeki bu olumsuz gelişmeye rağmen, seyahat sağlık sigortası satışlarının arttığını söyledi.

Başta Rusya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden ülkemize gelen turist sayısı azalırken, 2016 yılında 10 milyondan fazla kayıp yaşandı. Turizm sektöründe yaşanan bu kriz sadece gelen turist sayısını etkilemedi. Son yıllarda ülkemizden özellikle Balkan ülkeleri, Yunanistan ve vizesiz ülkelere olan yoğun gezi talebine rağmen, 2016 yılında yurt dışına seyahat eden vatandaşların sayısında da %11 civarında azalma meydana geldi.

Paritede yaşanan yükseliş de bu durumu tetikleyen bir faktör oldu. 2015 yılında çocuklar dahil 8.7 milyon kişi yurtdışı seyahati gerçekleştirirken 2016 yılında yurtdışına giden vatandaşların sayısı 900 bine yakın azalarak 7.8 milyona geriledi. Bu rakamın yaklaşık %21’lik kısmı ise iş amaçlı seyahat ediyor.

2013-2015 döneminde yüzde 15 büyüyen yurtdışına çıkışlar 2016’da 3 yıllık kazanımın yarısını kaybetmiş oldu. 2016 yılında yurtdışı seyahatlerinde yaşanan bu azalma, turizm harcamalarına da yansıdı ve turizm harcamaları düştü. 2015 yılında 5.7 milyar dolar olan yurt dışı seyahat harcamaları %11 azaldı ve 5 milyar dolar seviyesine indi.

SEYAHAT SAĞLIK POLİÇESİ SATIŞLARI ARTIYOR

Turizm sektöründeki bu olumsuz gelişmeye rağmen sigorta sektöründe seyahat sağlık sigortaları satışında artış olduğunu belirten Gulf Sigorta Teknik ve Reasüranstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gonca Ulusoy, “2015 yılında 1 milyon 30 bin adet seyahat sağlık poliçesi satışı yapılmışken 2016 yılında bu rakam 1 milyon 530 bin adedi geçti. Bu durum tüketici tarafında poliçe ihtiyacının yaygınlaştığının göstergesi olarak da değerlendirilebilir” dedi.

Gulf Sigorta Türkiye ofisi olarak 2016 yılında 434 binden fazla kişiye seyahat sağlık poliçesi ile güvence sunduklarını ifade eden Ulusoy şunları söyledi: “Kısa iş gezilerinden uzun aile tatillerine kadar, dünyanın birçok yerindeki binlerce yolcu her yıl tüm seyahat sigortası ihtiyaçları için Gulf Sigorta’ya güveniyor ve tercih ediyor.

İhtiyaç ister yıllık, ister tek bir seyahat için olsun, ‘Uluslararası Seyahat Güvenlik Planı’ ve en geniş kapsamlı seyahat sigortası seçenekleri ile müşterilerimizi tüm seyahatlerinde 24 saat boyunca teminat altına alıp kendilerini güvende hissetmesini sağlıyoruz. Farklı teminat alternatifleri ile seyahat sağlık teminatlarının yanı sıra müşterilerimize seyahatleri öncesi ve sonrası yaşanabilecek seyahatin iptali, bagaj kaybı, uçuş rötarı gibi birçok aksaklıklara karşı koruma sunuyoruz.”

‘TEMİNAT KAPSAMI ÇOK GENİŞ’

Gulf Sigorta’nın seyahat sağlık sigortasıyla verdiği teminatlar konusunda da bilgi veren Ulusoy, “Ürünlerimizin başlıca teminatları olarak 24 saat asistans hizmeti, acil durumda hasta nakli, kaza veya hastalık sonucu tedavi masrafları, diş kazası, reçeteli ilaçlar, otelde nekahat, havayolu için kayıp bagaj, kazaen yaşam kaybı ya da sürekli sakatlık, cenazenin ülkesine iadesi, aile transferi, uçuş rötarı, seyahatin iptali ya da yarıda kesilmesi, avans olarak yasal masraflar ve avans olarak kefalet ücretlerini sayabiliriz” diye konuştu.

Gulf Sigorta’nın seyahat sağlık sigortası kapsamında verdiği başlıca teminatların detaylarını da aktaran Gonca Ulusoy, “Acil durumda hasta nakli teminatı sigortalının acil tıbbi naklinin gerektiği durumlarda sağlanan herhangi bir kara, deniz ya da hava ulaşımıdır. Teminat standart yöntemler dışında hava ambulansları, kara ambulansları ve özel motorlu araçlarla da yapılabiliyor” dedi.

TEDAVİ MASRAFI TEMİNATI

Acil durumda tedavi masrafı teminatı konusunu da değerlendiren Ulusoy, “Bu teminat kapsamında sigortalının seyahati esnasında önceden mevcut bir durumdan kaynaklanmadıkça, ciddi bir yaralanma ya da ani bir hastalığın tedavisi için yaptığı tıbbi bakım giderleri ödeniyor. Tıbbi müdahaleler, hastane ve ambulans servisi dahil, gerekli tıbbi bakım ya da cerrahi müdahale ve hizmetler teminat kapsamında” diye konuştu.

Poliçeyle sunulan tedavi masrafları teminatı konusunu da değerlendiren Ulusoy şunları söyledi: “ Bu teminat satın alındığında doktorun vizitesi, hastane hizmetleri ve ameliyat odasının kullanılması, anestezi, röntgen muayenesi ya da tedavisi ve laboratuvar testleri, ambulans servisi, ilaç, tıbbi malzeme ve tedavi için gerekli servisler, doğal sağlam dişte meydana gelen ve kaza sonucu ortaya çıkan diş bakımları da poliçeden karşılanıyor.

Ayrıca sigortalının hastanede birbirini takip eden yedi günden fazla yatarak tedavi görmesi ve Acil Durumda Hasta Nakli tıbbi sebepler dolayısı ile mümkün değil ve aile yakınlarından biri sigortalının yanında değilse, aile yakınlarından birinin sigortalının hastanede kalma süresi boyunca refakat edebilmesi için uçak bileti veya birinci sınıf tren bileti sigorta şirketi tarafından sağlanıyor.”

BAGAJ KAYBINA GÜVENCE

Bagaj kaybı teminatı konusunda da bilgi veren Ulusoy, “En çok istenen bir diğer teminat ise bagaj kaybı, bu teminat havayolu ile yapılan seyahatlerde sunuluyor. Bagaj kaybı teminatında hareket tarihiniz ile seyahatinizden dönüş tarihiniz arasında ya da sigorta poliçesinin sona ereceği tarih arasında (hangisi erken olursa) belgelerle kanıtlanmış bagaj ve bagaj içindeki kişisel eşyalarınızın kaybı, teminat limitlerinde gösterilen limitlere kadar tarafımızdan ödeniyor” dedi.

‘AİLE PAKETİ DAHA EKONOMİK’

“Bu kadar geniş teminatlar içeren seyahat sağlık poliçelerini sigortalılarımız tüm aile fertleri için teker teker almak yerine aile paketini seçerek de sahip olabilirler, bu haliyle poliçe maliyetleri de daha ekonomik hale geliyor” diyen Ulusoy şöyle devam etti: “Konusunda uzman hasar ekibiyle birlikte müşteri memnuniyetini en ön sırada tutarak bu alanda ileride daha farklı projeler ile tüketicilerin karşısına çıkmayı hedefliyor, bu sayede penetrasyon artışında sektöre de katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.”

SEYAHAT İPTALİ TEMİNATINA ÖZEL TALEP VAR

“Seyahatin iptali teminatı ise sigortalılarımız tarafından özellikle istenen bir ek teminat” diyen Ulusoy şöyle devam etti: “Bu teminatta şayet anlaşma yapılmış olan seyahat, başlangıç tarihinden önce, birinci derece aile yakınınızın seyahat süresine kadar devam eden ve doktor tarafından bir resmi rapor ile belgelenmiş olması kaydı ile rahatsızlığının olması durumunda, yaralanması veya ölümü halinde devreye giriyor. Müşterimiz seyahatini iptal ederse, teminat limitleri dahilinde ödediği tur bedelinin geri alınamayan kısmını biz ödüyoruz.”

Ulusoy, Gulf Sigorta’nın seyahat sağlık poliçesi kapsamında sunduğu diğer teminatlar konusunda da şunları söyledi: “Bunun yanında eğer seyahatiniz kötü hava koşulları nedeniyle taşıyıcının gecikmesi, seyahatiniz esnasında kullanacağınız tarifeli taşıyıcının personelinin grevi ya da diğer hareketleri yüzünden ortaya çıkan gecikme ya da taşıyıcının ekipmanlarındaki bir arızadan kaynaklanan gecikme sonucu tarifeli kalkış saatinden itibaren 12 ya da daha fazla saat gerçekleştirilemezse, poliçe müşteriye tazminat ödemesi yapıyor.

Eğer, toplu ulaşım araçlarında yaşanan grev dolayısı ile oluşabilecek aksamalar veya kişisel aracınız ile geçireceğiniz bir trafik kazası dolayısı ile seyahat başlangıç noktanıza gecikir ya da uçuşunuzu kaçırırsanız yine poliçeniz size tazminat ödemesi yapıyor.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.