Seyahat arama motoru Momondo satıldı

Avrupa’da özellikle seyahat ve yolculuk alanında etkin bir yıl geçirilirken, yeni bir satın alma haberi daha geldi. Priceline Group tarafından yapılan açıklamalarda Momondo’nun 550 Milyon Dolar karşılığında satın alındığı duyuruldu.

31/12/2019 23:40
Seyahat arama motoru Momondo satıldı

Otel arama ve uçuş biletinin satın alınması noktasında en etkin markalardan birisi olarak kabul edilen Momondo, bugüne kadar sektörün en güçlü markalarından birisi olarak görülüyordu. Bu bakımdan Priceline Group tarafından böyle bir satın almanı gerçekleştirilmesi, firmanın bu alandaki faaliyetlerini daha da arttıracak. Hakan Göçmez imzalı habere göre, faaliyetlerini Danimarka ve Birleşik Krallık ağırlıklı olarak sürdüren markanın satın alınması, ayrıca bu bölgelerdeki Priceline Group ağırlığını da arttıracak.

Yeni Satın Alma Priceline Group’a Ne Katacak?

Priceline Group, çoğu kişi tarafından bilinmese de otel ve seyahat alanının en önemli firmalarından bir tanesi. Dünya genelinde en çok kullanılan Booking.com gibi dev markaları yaratmayı başaran Priceline Group, araç kiralama gibi farklı sektörlerde de etkin durumda. Satın alma ayrıca markanın başarısız olduğu bölgelerde de etkin hale gelmesini sağlayacak. Bu bakımdan satın alma Priceline Group gücüyle birlikte birleştirildiğinde daha iyi ve yüksek değerli bir marka yaratabilir.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.