Sektör 'Herşey dahil' çıkmazında

Uzmanlara göre, Türkiye’de ‘her şey dahil’ sisteminin iptal edilmesi Rus turist akışını diğer ülkelere yönlendirecek. Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST) Başkan Yardımcısı Yuriy Barzıkin, alternatiflerden birinin Kenya olabileceğini belirtti.

31/12/2019 23:40
Sektör 'Herşey dahil' çıkmazında

Kenya'da son yıllarda aktif olarak ‘her şey dahil' sisteminin geliştirildiğini belirten Barzıkin, "Mısır'a uçuşlar yasaklandıktan sonra Kenya'daki tatil yerleri Almanlar, Polonyalılar ve Çekler tarafından fethedildi. Burada seri üretime geçildi, Frankfurt'tan ardı ardına uçaklar kalkıyor" dedi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, ‘Her şey dahil' sisteminden vazgeçilmesi kararının ancak oteller seviyesinde alınabileceğini hatırlatan Rus yetkili, otel sahiplerinin gelirlerdeki kaybı gördükten sonra ‘hemen her şeyi eski hale getireceği' tahmininde bulundu. Barzıkin, Türk otelcilerinin böyle bir adım atacağına şüpheyle baktığını, çünkü Türkiye'nin ‘her şey dahil' sistemi sayesinde çok başarılı olduğunu kaydetti.

‘Her şey dahil' sisteminin kaldırılması konusunu, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken gündeme getirmişti. Palandöken, turizmin gelişmesi için her şey dahil sistemden vazgeçilerek turistlere doğal güzellikleri görme fırsatı tanınması gerektiğini belirterek, "Küçük esnaf da turizmden nasibini almalı" ifadelerini kullanmıştı.

RST'den alınan bilgiye göre Rus turistler, Alman ve İngilizlerden sonra Türkiye'de ‘doğal güzellikleri' ve tarihi yerleri gezen ilk üç halk arasında yer alıyor. Ruslar, Türkiye'de alışverişte de ilk 5'te yer alıyor.

‘HER ŞEY DAHİLDEN VAZGEÇİLMESİ TÜRKİYE'YE TALEBİ AZALTIR'

Seyahat Acenteleri İttifakı (ATA) İcra Direktörü Nataliya Osipova da ‘her şey dahil' sisteminden kısmen veya tamamen vazgeçilmesinin Rusya'da Türkiye'ye talebi olumsuz etkileyeceğini belirterek, "Çünkü bizim turistler için her şey dahil çok uygun, onlar bu sisteme alıştı ve takdir ediyor" dedi.

Türkiye'nin ‘her şey dahil' sistemini uygulamaya koyan ilk ülke olduğunu hatırlatan Osipova, vazgeçilmesinin Rusya'da serviste düşüş olarak algılanacağını belirterek şu yorumda bulundu: "Her şey dahil sistemi, özellikle küçük çocukları olan aileler için çok uygundu, çünkü bu tür oteller çok iyi organize edildi, öncelikle gıda ve animasyon anlamında."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.