Şehir otelleri daha avantajlı

2017 sezonuna yönelik olarak Rusya'da erken rezervasyonlarda yüzde 50 artış olması, turizm sektöründe morallerin düzelmesine yol açtı.

31/12/2019 23:40
Şehir otelleri daha avantajlı

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Ocak Ayı toplantısında konuşan Başkan Hakan Duran, başta Antalya olmak üzere Türkiye’de, 2016 yılında turizmin beklentilerin çok altında gerçekleştiğini belirtti. Haberalanya'da yer alan habere göre, turizm sektöründe bu nedenle morallerinin bozuk olduğunu ifade eden Duran, 2017 turizm sezonu öncesi Rusya’dan erken rezervasyonda Türkiye’ye yönelik yüzde 50 artış olduğu yönünde haberler geldiğini söyledi.

Hakan Duran, "Rusya’dan erken rezervasyonlarla ilgili gelen haberler turizm sektöründe morallerin düzelmesine yol açtı. İnşallah bu haberler doğru olur.  Erken rezervasyonlarla ilgili haberleri kendi içimizde değerlendireceğiz. Geçen yıl kötü bir sezon geçirdik. 2017 yılı birlik, beraberlik yılı olmalı. Güçlerimizi birleştirmeliyiz" diye konuştu.

ŞEHİR OTELLERİ DAHA AVANTAJLI

Şehir otellerinin şu an için daha avantajlı konumda olduğunu ifade eden Başkan Duran, " Şehir otelleri spor, düğün, toplantı, kongre gibi etkinliklerle sezonu sürdürmeye gayret ediyor. Şehir otellerinde de doluluk oranı günlük yüzde 48 civarında seyrediyor’’ dedi.

Türkiye’nin tanıtım için büyük bir atağa geçmesi gerektiğini vurgulayan Hakan Duran, uluslararası nitelikte ve büyük ölçekte organizasyonların düzenlenmesiyle sektörün güven tazeleyebileceğini belirtti.  POYD Başkanı Hakan Duran, geçen yıl düzenlenen uluslararası spor organizasyonların da iyi tanıtılamadığına dikkat çekti.

SPOR TURİZMİ İÇİN SEYİRCİ DE GEREKLİ

Duran, şöyle devam etti: “Daha çok uluslararası aktiviteler yapmalıyız. Geçen yıl Dünya Okçuluk Şampiyonası Antalya’da yapıldı. Seyirci yok, ilgi yok. Dünya Plaj Voleybol Şampiyonası yine Antalya Konyaaltı Plajları'nda yapıldı. Duyuramadık. Kemer ilçesinde Formula otomobil yarışları yapıldı. Seyirci olmadığı için Antalya’yı terk etti. Fuarlara da sektör olarak destek vermeliyiz.’’

SPOR TURİZMİNDE BÜYÜK KAYIP VAR

Gloria Serenty Otel Ön Büro Müdürü Fethi İz’de, Belek destinasyonunda spor turizminde büyük kayıplar olduğunu söyledi. Alman ve Rus futbol takımlarının bu kış sezonunda Antalya’ya hiç gelmediğini anlatan İz, ‘’Futbol ve golf ile diğer spor turizminde yüzde 60-70’lerde kayıp var. Avrupa’daki spor turizmi müşterilerimiz güvenlik konusunda tedirginlik yaşıyor. Spor turizmin de de fiyatlar bir hayli düştü. Ancak Ortadoğu pazarında hareketlilik var. Golf sporu kış sezonunda Antalya’yı kurtaracak turizm çeşididir’’ diye konuştu.

Birdie Holidays Yöneticisi ve Spor Turizmi Birliği Genel Sekreteri Kurtuluş Gülşen ise, otel yöneticilerini Spor Turizmi Birliği’ne üye olmaya davet etti. Spor turizminde de kriz olduğunu anlatan Gülşen, ‘’2007’de golf oda fiyatları 57 Euro idi, şimdi 42 Euro. Golf turizminde sıkıntı var. 3 yıldır Uzakdoğu ülkelerine Kore ve Japonya gibi ülkelere gidip tanıtım yapıyoruz. Pakistan’da golf grupları oluşturduk, Antalya’ya yönlendiriyoruz’’ dedi.

ERKEN REZERVASYONLAR HIZLANDI 

Rixos Grubu'na bağlı Sungate Oteli Genel Müdürü Derya Billur da, havaalanına gelen turist sayısında yüzde 48 düşüş olmasına rağmen, otelde 400 bin geceleme yaptıklarını söyledi. Eğlence ve spor oteli olduklarını vurgulayan Billur, “2017 yılı günlük eğlence takvimini acentelerimize bildirdik. Hızlı dönüşler ve erken rezervasyonlar alıyoruz. Alternatif pazarlar geliştirmemiz lazım. Ortadoğu pazarından çok ciddi talepler alıyoruz. Lübnan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri  gibi ülkelerin sanatçılarını getiriyoruz. Geçen yıl Lübnan’ın ünlü şarkıcılarını sahneye çıkardık" diye konuştu.

Kemer destinasyonunda 4-5 açık otel olduğunu, diğerlerinin kapalı bulunduğunu anlatan Derya Billur, şöyle devam etti: “Kemer bölgesinde her yer kapalı.  Kemer saat 18.00’den sonra ölü şehir oluyor. Kedi ve köpeklere kalıyor. Otel dışına çıkan turist de erkenden otele dönüyor. Daha agresif olmalıyız. Rusya’dan erken rezervasyonlar hızlandı. Ama referandum beklentisi var. İstikrar önemli. Dolar-Euro kur yüksekliği var. İran pazarı gelişiyor. Ukrayna pazarı devam edecek. Rusya pazarında şu anda yaz sezonu için 3 milyon rakamları konuşuluyor. 2017 yılı geçen yıla göre iyi olacak ama 2015 yılının da gerisinde kalacak. Avrupa pazarında büyük kayıp olacak gibi… Ama ne olursa olsun 2017 yılı iyi bir yıl olsun.’’

Palm World Side Oteli Genel Müdürü Ayşe Esen, Avrupa’daki gurbetçilerin rezervasyonlarında Türkiye’deki yakınlarının kabul edilmediği yönünde şikayetlerin arttığını, bunun düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Esen, ‘’Gurbetçiler, rezervasyon yaptırmak isterken Türkiye’deki yakınları için de talepte bulunuyor. Ancak bu kabul edilmiyor’’ diye konuştu.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı'nın kasım ayında düzenlenen Resort Kongresi'nde yaptığı sunumu çok beğenilince, POYD yönetimi tarafından sunumun tekrarı istendi. Yağcı’nın, turizmin geleceği ile ilgili sunumu ilgi ile izlendi. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.