Savaşsız bir dünya: Soccer Cup 2017

Antalya Sportif Faaliyetler Derneği (ASFAD) tarafından her yıl geleneksel olarak iki kademeli olarak düzenlenen; Uluslararası Masterler ve Veteranlar Futbol Turnuvasının birinci etabı; “Antalya Soccer Cup 2017” adı altında ve “Savaşsız Bir Dünya” teması ile 12 Nisan’da, Kundu’da başlayarak 17 Nisan’da sona erdi.

31/12/2019 23:40
Savaşsız bir dünya: Soccer Cup 2017

Bu yıl 11'incisi düzenlenen futbol turnuvasına yurt dışından 7 yurt içinden 17 takım olmak üzere toplam 24 takım iştirak etti. Aralarında AFA Academy ,Bulgaristan Plovdiv, Cebel Cıty, KKTC Alsancak, KKTC Hamitköy, KKTC Lapta, KKTC Marmara,  Anamur, Ankara, Antalya Asfad, Aydın Köşk, Batman, Çamoluk, Eskişehir, Kapadokya, Karaman, Kırşehir, Marmaris, Mersin, Muğla, SAY Antalya, Şuhut, Televole, Yozgat masterlerinin bulunduğu turnuva da oynanan final maçının galibi KKTC Marmara’yı penaltılarla 5 – 4 yenen Marmaris Masterleri oldu.

İkinci etabı Salı günü başlayacak olan turnuvanın Kemer etabında ise; Diyarbakır, Muzkent, London İst, Beşiktaş, Aksaray, Metin Kanagı, Dinar Marseyas, Pile KKTC, İstanbulspor, Karaman, Bingöl, Batman Gençlerbirliği, Antalya Asfad, Çanakkale, Kemer, Batman, Yalova, London Turkısch, Silivri, Manavgat Şelale, Afyon, Sarayköy Masterleri mücadele edecekler.

Antalya Sportif Faaliyetler Derneği (ASFAD) Başkanı Ayhan Dolma ve As Başkan Osman Ergin tarafından 11. Si Organize edilen turnuva da bu yıl iki etapta 48 takım mücadele ederken, turnuvanın Kundu etabında birinci olan Marmaris Masterleri ile Kemer etabında birinci olacak takım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Alsancak Belediyesi tarafından Kıbrıs’ta düzenlenecek festivalde  şampiyonluk mücadelesi verecekler.

ASFAD As Başkanı Ergin; turnuvamız da geçen yıl kullanmış olduğumuz temamız; herkeste ve her yerde olmasını arzu ettiğimiz hasletler yani; “Sevgi, Saygı Hoşgörü” idi. Bu seneki temamızı ise; dünyamızda olmasını arzu etmediğimiz; “Savaşsız Bir Dünya” olarak belirledik. Her turnuvamızda misafirlerimize ve spor camiasına örnek mesajlar vermeye çalışıyoruz. Ömrümüz yettiğince; imkanlarımız ve sağlığımız el verdiğince her zaman bu mesajları vermeye devam edeceğiz, dedi. 

ASFAD Başkanı Dolma ise; her yıl farklı temalar ile 12 yıl önce başlatmış olduğumuz organizasyonlarımızda vefa ve dostluğu ön plana çıkarmaya gayret ederken, davet ettiğimiz misafir takımlarda da bu duygulara değer veren grupları tercih ediyoruz. Yaşadığımız coğrafyanın ve dünyanın durumu malum. Bunu göz ardı etmeyerek; turnuvalarımızda tepedeki kavgalara inat, taban da misafirlerimize ve seyircilerimize sporda dostluğu, kardeşliği empoze etmeye çalışıyoruz. Kısa bir dönemde olsa; insanları sporla stresten uzak tutabiliyorsak ve turizmin ölü sezon tabir edilen bu döneminde iki hafta da olsa, bir iki tesisimizi davet ettiğimiz misafir yoğunluğu ve sinerjisi ile sezona hazırlayabiliyorsak ne mutlu bize dedi.  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.