Sanatçıların bayramı...

Sanatçılar, her ülkenin en mutlu insanları olarak kabul edilir, bir de yarattıkları eserleri bir galerinin salonunda sergileyebildilerse, bir salonda mikrofonun önünde seslerini duyurabildilerse, o günler onlar için bir bayram günüdür adeta.

31/12/2019 23:40
 Sanatçıların bayramı...

Geçtiğimiz günlerde, Ankara'da Milli Kütüphane sergi salonunda  12-16 Mayıs 2017 tarihleri arasında 'Bir Şiirdir Resim Gözlerle Okunan' adıyla açılan Resim Sergisinde, ressamlarca tuallere aktarılanların  yanında, ziyaretçilere bir şiir  dinletisi ile  Türk Sanat Müziğinin unutulmaz nağmeleri eşliğinde yaşatılan  sanat akşamında salonda gezerken, sanatçıların coşkuları bana  bu duyguları  hissettirdi.

Belmek Resim, Kursu Akide Yaman Atölyesi'nin 19 kursiyerinin Karakalem, Suluboya, Yağlıboya, Akrilik su bazlı ve karışık teknikle yaptıkları resimler, 155 resimden oluşan karma resim sergisinin 12 Mayıs 2017 tarihindeki açılışında, söz yazarı ve şair Oya Şahin'nin şiir dinletisi ve Kanun Emre Bertan Özarslan, Klarnet Ali Karakoç ve Bendir Müjgan Taşkın’ın verdiği Türk Sanat Müziği Konseriyle bir sanat akşamına dönüştü.

Tablolar arasına yerleştirilmiş, Oya Şahin'in tarafındaki kimisi bestelenmiş 30 yakın dizelerdeki mısraları şiir dünyasına götürdü gezenleri.  Yarattıkları tablolarla kursiyerlerin profesyonelliğe doğru adım attıkları ve genç yeni nesil sanatçıların sanat dünyasına kazandırıldığı konusunda sergiyi gezenler ikna olmuşa benziyordu.

Ankara’da Mayıs ayında Sanatın her dalında çalışan profesyonel sanatçılar ile kamu ve özel kuruluşlar bünyesinde düzenlen kurslardaki amatör sanatçılar tarafından yıl boyunca üretilen sanat eserlerinin çeşitli salonlarda sergilenir.  Yapılan sanat etkinliklerinin yoğunlaştığı bu dönemde sanatseverler salonlar arasında sergilere, konser salonlarında Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Klasik Müzik ya da Piyano Resitali gibi konserlere koşuştururlar.

Sanatçılar ve sanatseverlerin Mayıs ayı sonunda da tatil beldelerine gitmeye başlamalarıyla, sanat etkinlikleri çeşitli festivaller bünyesinde ya da bireysel olarak galerilerde, amfi tiyatrolarda, sanat sokaklarında tatili yaşamımızı da renklendirip zenginleştirirler yaz boyunca.

Ürettikleri eserlerle mutlu olan sanatçılar, Yaz kış süren düzenlene sanat etkinlikleriyle de bizleri her türden stresten uzaklaştırarak mutlu yaşam sürmemizi sağlıyorlar adeta.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.