Salomon Kapadokya Ultra-Trail yarışına yoğun ilgi

Kapadokya, 21- 22 Ekim tarihleri arasında “Salomon Kapadokya Ultra-Trail 2017” yarışlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

31/12/2019 23:40
Salomon Kapadokya Ultra-Trail yarışına yoğun ilgi

Ürgüp şehir merkezinden başlayacak olan organizasyon, Uçhisar, Göreme, Çavuşin, Akdağ, Damsa, Taşkınpaşa ve Karlık gibi bölgelerin geçilmesinin ardından, Ürgüp şehir merkezinde sona erecek. Rekor başvurunun olduğu yarışmada, 500 bine yakını yabancı olmak üzere yaklaşık 1500 kişi koşacak. Katılımcıların, 114 kilometrelik parkuru 24 saat içerisinde, 61 kilometrelik parkuru 12 saat 30 dakika içerisinde ve 35 kilometrelik parkuru 6 saat içerisinde tamamlamaları gerekiyor.

Kültürel etkinlikler, tanıtıma büyük etki yapıyor

Kültürel, sportif veya müzik etkinliklerinin Kapadokya’nın global çapta tanıtımına büyük değer kattığını anlatan Riverside Mansion Hotel Kurucu Ortağı Uğur Şeker şunları söyledi: “Etkinlikler için yapılan tanıtımlar başta olmak üzere, her misafirin  bölgeyi görmesi, tanıması, sosyal medya hesaplarında görselleri paylaşması ve çevresine anlatması zaten Kapadokya’nın dünya çapında tanıtımına önemli ölçüde destek oluyor. Bölgemize, ülkemizden ve dünyadan konser verebilecek sanatçıları daha çok davet etmek, doğal ve muhteşem bir film seti olan bölgemizde dizi dışında sinema filmleri yapılmasına özendirmek ve tanıtıma devam etmek gerekiyor. Bunların yanı sıra, kongre turizmi konusunda da çalışmaların arttırılmasını önemsiyoruz” dedi.

Yurtdışından, gelecek yıl için talepler başlıyor

Gelecek yıla ilişkin yurtdışı pazarlardan talebin başladığını anlatan Uğur Şeker, konuşmasına şöyle devam etti: “Bölgemize yönelik, dünya pazarlarına baktığımızda kıpırdanma var. Daha fazla sayıda, fiyat teklifi talebi bulunuyor. Avrupa ülkeleri, Avustralya, Japonya, Güney Amerika bölgeye en çok ilgi duyan ülkeler. Bu ülkelerden daha çok turist gelmesi için gereken tanıtımın yapılması, fuarlara katılmak, yabancı acentaları ülkemize davet ederek gezdirmek gibi konulardaki faaliyetlerin aralıksız sürmesi önemlidir. 2018 yılı, ülkemiz turizmi açısından daha iyi bir yıl olacaktır” diye konuştu. İçinde bulunduğumuz Eylül – Ekim aylarının bölgenin en çok misafir ağırladığı aylar olduğunu da kaydeden Uğur Şeker, yılın son dört ayının doluluklar açısından iyi geçeceğini sözlerine ekledi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.