Şahin'den ABD'ye Gaziantep tepkisi

Gaziantep'te yapılan 6'ıncı TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Başkanları toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ABD'nin Gaziantep'teki vatandaşlarına yaptığı 'terör eylemi yapılacağı' uyarılarına tepki gösterdi.

31/12/2019 23:40
Şahin'den ABD'ye Gaziantep tepkisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) işbirliğiyle 6’ıncı TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Başkanları toplantısı, 38 bölge başkanının katılımıyla Gaziantep'te yapıldı. TÜRSAB 6’ıncı Bölge Yürütme Kurulu (BYK) Başkanları toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ABD’nin son zamanlarda sık sık Gaziantep’teki vatandaşlarına ‘terör eylemi yapılacağı' konusunda uyarılarda bulunmasına tepki gösterdi.

Toplantıda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Terörle mücadelenin en büyük panzehiri bu salondur. Terörün amacı hayatı durdurmaktır. Daha 10 gün önce ABD'nin istihbaratıyla festivallerimizi iptal etmek zorunda kaldık. Toplu nikahımızı iptal ettik. Çünkü bir insanın zerresine zarar gelse,, bunun vebali hepimizin üzerindedir. Ama aynı gün ABD'de patlama oldu. Bunu nereye koyacağız?” diye sordu.

Belediye olarak yerel kalkınmayı gerçekleştirme çabası içerisinde olduklarını belirten Şahin, ancak dış devletler tarafından terör konusunda yapılan bazı açıklamaların kenti çok olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

“Biz burada olağanüstü tedbirler alırken, Amerika’da patlama oluyor”

ABD'nin son günlerde Gaziantep’teki vatandaşlarına yaptığı uyarıları eleştiren Şahin, “Kaç defadır böyle yapıyor. Bizim yapacağımız çok büyük organizasyonlar olduğu zaman bir açıklama yapıyor. Bıçak gibi bizim yapacağımız bütün organizasyonlar kesiliyor. Biz burada olağanüstü tedbirler alırken, Amerika’da patlama oluyor. Dolayısıyla terörle mücadele bütün dünyanın mücadelesi. Artık sınırların kalktığı küresel vatandaşlığın konuşulduğu bir dünyada yaşıyoruz. Elbette güvenliği yöneteceğiz, elbette bununla alakalı her türlü tedbiri alacağız. Ama terörün amacı hayatı durdurmak.” ifadelerini kullandı.

Hayatı durdurmaya çalışan anlayışa karşı daha çok çalışmaktan başka çaremiz yok

Gaziantep'e daha çok turist gelmesi için sektör temsilcilerine ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını belirten Fatma Şahin, “Hayatı durdurmaya çalışan bir anlayışa karşı daha çok çalışmaktan ve hepimizin işini en iyi yapmasından başka çaremiz yok. Alın teri olmadan bir şey olmaz. Eğer 40 ülke, tarihini yazmak için benim arşivime girmesi gerekiyorsa, göçler tarihi bu bölgeden yazılıyorsa ve savaşlar tarihi, kahramanlıklar tarihi bu bölgede yazılıyorsa herkesin gözü üzerimizde. Yapacak çok işimiz var” şeklinde konuştu.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da bölgenin her alanda lider kent konumundaki Gaziantep'i turizm alanında dünya kenti yapmak istediklerini vurguladı. Çok önemli tarihi, kültürel mekanları barındıran Gaziantep'in turizm pastasından hak ettiği dilimi alamadığını vurgulayan Ulusoy, 'İnsan sevgisiyle dolu olan, tarihin, kültürün, bollukların şehri bu kente ihtiyacımız var. Turizmle ilgili ne yapılması gerekiyorsa el ele vererek ülkemizi ve Gaziantep'i kalkındırmalıyız” dedi.

Türkiye'de 2 yıl önce zirvede olan turizmin oynanan bir takım oyunlar nedeniyle gerilediğini ifade eden Başaran Ulusoy, birlik ve beraberliği her konuda olduğu gibi turizmde de en üst seviyede yakalanması gerektiğini de sözlerine ekledi. Açılış konuşmalarının ardından 38 bölge yürütme kurulu başkanının katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı  Şahin, kentin turizmi açısından önemli olan mekanları  içeren bir sunum yaptı.

Türkiye ve Gaziantep turizminin gelişebilmesi için yapılması gerekenlerin ele alındığı toplantının sonunda ise, “Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı” sloganıyla kampanya başlatıldı. (İLKHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.