Sağlık turizminde ilk üçteyiz

Türkiye, sağlık turizminde hasta sayısı açısından, dünyada ilk üç ülke arasında yer alıyor.

31/12/2019 23:40
Sağlık turizminde ilk üçteyiz

Türkiye’nin, sağlık turizminde dünyada en çok tercih edilen ilk 3 ülke arasında olduğu belirlendi. Interpress’in yapmış olduğu incelemeye göre, Türkiye'de, içinde son teknoloji hastanelerin de bulunduğu 2 bin sağlık kurumu bulunurken bunlardan 54 tanesinin Joint Comissions International (JCI ) onaylı olduğu tespit edildi. Ülkemize geçtiğimiz yıl en çok yabancı hasta Ağustos ayında gelirken  Ağustos ayında gelen hasta sayısının 43 bin 856 kişi olduğu saptandı. Sağlık turizmi için gelen hastaların en düşük olduğu ay 24 bin 578 hasta ile Aralık oldu.

En çok hasta Almanya’dan

Sağlık turizmi, dünyada 100 milyar dolarlık bir hacme ulaşırken ülkemize gelen hastaların en fazla Almanya, Azerbaycan Irak ve Libya’dan geldiği belirlendi. Bu ülkeleri Suriye, Sudi Arabistan, Rusya, Hollanda ve İngiltere’nin takip ettiği görüldü.

En çok göz için geliyorlar

Türkiye özellikle fiyatlarında çok uygun olması nedeniyle sağlık turizminde büyük ilgi görürken gelen hastalar en çok Göz, Diş Ortopedi, Kardiyoloji, Onkoloji, Plastik Cerrahi ve Beyin Cerrahisi için  ülkemizi tercih ediyor.

İstanbul’u tercih ediyorlar

Türkiye’de sağlık turizmi için en fazla tercih edilen şehir ise İstanbul oldu. İstanbul’u sırasıyla Ankara, Antalya, İzmir, Muğla, Bursa ve Konya illerimiz izledi. Sağlık turizmi ile ilgili yılbaşından bu yana yazılı basın ve internete, 37 bin 170 haber yansıdı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.