Sağlık turizmi kriz dinlemedi

Sağlık turizminde atağa kalkan İzmir ne terör ne mülteci krizi ne de uçak krizi dinledi. Turizmde yaşanan sert düşüşe karşın yabancı turistler sağlıklarından ödün vermedi, İzmir'i tercih etmeye devam etti.

31/12/2019 23:40
Sağlık turizmi kriz dinlemedi

2015 yılında 9 bin 500 yabancının tedavi olduğu İzmir'de bu yıl Kasım ayı itibariyle 8 bin 673 yabancı hasta tedavi oldu. Yeni Asır'da yer alan habere göre, İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, "Yılı tamamlamadan bu rakamlara ulaşmamız sağlık turizminde ne kadar iyi olduğumuzun göstergesi. Sağlık turizmi, turizmde yaşanan düşüşlerden etkilenmedi" dedi.

Charter vurgusu

Geçtiğimiz yıl Rusya ile yaşanan uçak krizi, Suriye'deki iç savaş ve faiz lobisinin Türkiye aleyhine çalışmaları turizmi olumsuz yönde etkilerken sağlık turizmi etkilenmedi. Sağlık yatırımlarında her geçen gün gelişen Türkiye ve İzmir yine yabancı hastaların gözdesi oldu. İzmir yabancı hastaların ortopedi, kadın doğum, göz ve diş tedavileri için yine 1 numaralı tercihi oldu. İzmir'e en çok yabancı hasta gönderen ülkeler sırasıyla Libya, Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İngiltere oldu.

Ayhan İzzettinoğlu, İzmir'de yapımı devam eden 2 bin yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi projesi ile 2017 yılı içinde ilk kazmanın vurulacağı Tınaztepe Şehir Hastaneleri'nin İzmir'in sağlık turizmine artı değer katacağını söyledi. İzzettinoğlu, "Yapılan ve yapılması planlanan hastanelerimizle sağlık turizminde uçacağız. Ancak yabancı hastalarımızın daha fazla olması için aktarmasız uçuş dediğimiz charter uçuşların yapılması şart. Direkt uçuşlar genellikle İstanbul, Ankara ve Antalya'ya oluyor. O yüzden İzmir'e direkt uçuşlar olmadığından yabancı hastalar charter seferlerin olduğu Ankara ve İstanbul'u tercih ediyor" dedi.

TRAVEL TURKEY'DE STANT AÇACAKLAR

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Travel Turkey'de 135 metrekarelik standıyla yer alacak. Yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçilere İzmir'i anlatacaklarını söyleyen İzzetinoğlu, "Kurduğumuz komisyon tarafından İzmir'deki bütün sağlık kuruluşlarımız ve çalışmalarımızı anlatan katalog oluşturduk. Kataloğumuz 4 dilde yayılanacak" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.