Sabiha Gökçen Havalimanı'na ortak aranıyor

Hisselerinin tamamı Malaysia Airports'a ait olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Terminal İşletmecisi (İSG), hisselerin tamamının satılacağı söylentilerine, 'kapasite artışı' projesiyle yanıt verdi.

31/12/2019 23:40
Sabiha Gökçen Havalimanı'na ortak aranıyor

İSG CEO'su Ersel Göral, havalimanının gelişimine katkı sağlayacak stratejik bir ortak bulma düşüncelerinin olduğunu, belirterek "Sabiha Gökçen'den çıkma niyetimiz yok" dedi. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, havalimanının gelişim planlarını anlatan Göral, yıl sonunu 31 milyon yolcu ile kapatacaklarını, önümüzdeki yıl hedeflerinin ise 33.5 milyon yolcu olduğunu belirterek, yapımı devam eden ikinci pistin ve İstanbul Yeni Havalimanı'nın (İYH) devreye girmesi ile Sabiha Gökçen'in kapasite sorunlarının ortadan kalkacağını belirtti.

YENİ İÇ HATLAR HAZİRAN'DA

Havalimanının şu anda tek pistle saatlik 40 uçak olan kapasitenin 2019 yılı yaz sezonu öncesi devreye sokulması planlanan 2'nci pist ile birlikte 80'e ulaşacağını vurgulayan Göral "İç hatlar terminalini 25 bin metrekare büyütüyoruz. Haziran 2018'de devreye alacağız. Mevcut 33 milyon yolcu kapasitemizi önümüzdeki yıl 41 milyona çıkaracağız. Çift haneli büyüme devam ederse 41 milyon yolcu kapasiteli terminal yetmeyecek.

Kullanımda olmayan eski terminali yıkıp yenisini yapma düşüncemiz devam ediyor" diye konuştu. Osmangazi Köprüsü'nün hizmete girmesinden sonra çevre illerden havalimanına ulaşımın kolaylatığını, metro hatlarının da devreye girmesi ile bir şehir havalimanı konumuna kavuşacaklarını söyleyen Göral, İYH ile karayoluyla 1.5 saatte erişimin söz konusu olduğunu vurguladı.

CAMİ İNŞA EDİLECEK

Gelecek yıl Sabiha Gökçen Havalimanı'nın özelleştirilmesinin 10'uncu yılı olacağını ifade eden Göral, bu anlamda yolcular için bir takım sürprizlerin olacağını söyledi. Göral, bunun başında da yolcuların rahat ibadet edebileceği 800 ile 1000 kişi kapasiteli bir cami yapma projesinin geldiğini belirtti.

BİZİM SATIŞ DÜŞÜNCEMİZ MAKSİMUM YÜZDE 40

Malaysia Airports'un 2016'da hizmet verdiği 110 milyon yolcu ile dünyanın en büyük 3'üncü işletmecisi olduğunu ve finansal açıdan problemi bulunmadığını ifade eden Göral "Bu rahatlığı artık bizim coğrafyaya yaymak istiyorlar" dedi. Malaysia Airports'un Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan çıkmayı düşünmediğini ancak hem havalimanının hem de grubun gelişimine katkı sağlayacak stratejik ortak bulma planı bulunduğunu aktaran Göral, "Satış düşüncemiz maksimum yüzde 40. Şu anda değerlendirme çalışması var. Bunun sonunda belki 'Road Show' düzenlenecek. Alıcılarla özel görüşmelerle satış gerçekleşecek ya da gerçekleşmeyecek. Bunun cevabını 2018'in ilk çeyreğinde göreceğiz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.