Rusya Türkiye'deki otelleri denetleyecek

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) ve Rusya Federal Turizm Ajansı'ndan (Rosturizm) yetkililerin, koksaki virüsü konusunda Rus turistlerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların nasıl gerçekleştirdiği konusunda Türkiye'deki otelleri denetleyeceği belirtildi.

31/12/2019 23:40
Rusya Türkiye'deki otelleri denetleyecek

Sputnik'te yer alan habere göre, Rospotrebnadzor Başkanı Anna Popova, Vladivostok'ta devam eden Doğu Ekonomi Forumu'nda şu açıklamalarda bulundu:

"Gelecek hafta Türkiye'yi ziyaret edeceğiz. Bu ziyarete daha önce hazırlanılmıştı ancak bayram nedeniyle kabul edilememiştik. Rosturizm'i de bizimle gelmesi için davet ettik. Denetimler Dışişleri Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilecek. Türkiye büyükelçiliğimiz çok etkili çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Ziyaretimizin sebebi de Rus turistlerin bulaşıcı hastalıklara karşı güvenliğini sağlamaya yönelik otellerdeki çalışmaların nasıl gerçekleştirildiğini denetlemek."

Popova, 1 Eylül'den itibaren Türkiye'ye turist akışının azaldığını da kaydetti.

Rosturizm 11 Ağustos'ta koksaki virüsü vakalarının artması nedeniyle Türkiye tatilleri konusunda Rus turistlere uyarıda bulunmuştu.

Rus REN TV, Türkiye'nin, çok sayıda Rus turistin koksaki virüsünden etkilendiğini gizlediğini iddia etmişti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.