Rusya turistten sahil vergisi alacak

Rusya’da bir süredir gündemde olan ve yakında uygulanmaya başlayacak "Sahil vergisi" ile ilgili ayrıntılar belli oldu. Rus hükümeti sahil bölgelerini ziyaret eden turistlerden 1 Mart 2017 tarihinden itibaren özel bir vergi alacak.

31/12/2019 23:40
Rusya turistten sahil vergisi alacak

Rusya Devlet Başkanı Putin’in geçen sene imzaladığı yasa gereği, Rusya’nın turizm bölgelerine destek vermek amacıyla özel “sahil vergisi” uygulanacak. İlk etapta Stavropol, Kırım, Sevastopol, Altay ve Kuban’da beş yıllığına denenecek uygulamanın, daha sonra farklı bölgelerde de uygulanması planlanıyor.

“Sahil vergisi” uygulamasından elde edilecek gelirlerin bu bölgelerdeki altyapının geliştirilmesi için kullanılacağı belirtiliyor. Gazetem.ru’nun Moskovski Komsomolets Gazetesi’nden aktardığı habere göre, Kuzey Kafkasya'dan sorumlu Bakan Olga Ruhullayeva, turistlerden alınacak verginin 100 Ruble olarak belirleneceğini açıkladı. Ancak pilot bölge olarak belirlenen illerin vergi miktarını kendilerinin de belirleyebilmesine karar verildi. Belirtilen illerde 24 saatten fazla süre kalan Rusya vatandaşları ve yabancılar vergiyi ödemekle yükümlü olacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.