Rusya'da dev Türkiye Festivali

Turizm sektör temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğini alarak Türkiye’nin ana pazarlarından Rusya Federasyonu’nda önemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

31/12/2019 23:40
Rusya'da dev Türkiye Festivali

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) tarafından desteklenen Türkiye Festivali, Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da yapılacak. 16 - 17 - 18 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleşecek Türkiye Festivali’nde, Türkiye’nin önemli turistik, kültürel ve sanatsal değerleri yer alacak. Türkiye Festivali ile iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimine de katkı sağlanması hedefleniyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Moskova’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Festivali ile iki ülke ilişkilerine çok boyutlu bir katkı sağlayacaklarını söyledi. Ayık: “Türkiye ve Rusya iki dost ülke. Bu dostluk uzun yıllara dayanıyor. Bu festivali düzenlemekteki amacımız iki ülke arasındaki dostluğu geliştirmek ve ivme kazandırmaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı adım ile hızla normalleşen Türkiye-Rusya Federasyonu ilişkilerini daha da geliştirmek ve güçlendirmek için bizler de sektör temsilcileri olarak elimizi taşın altına koyuyoruz.

Festivalde, turizm destinasyonlarımız, otellerimiz ve sağlık kuruluşlarımız kendilerini tanıtma imkanı bulacak. Hazırlıklarına devam ettiğimiz Türkiye Festivali ile ilgili olarak görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız, bu festivale katılmak isteyen bölgelerde ve yörelerde yerel yöneticilerle ve sektör temsilcileri ile görüşmelerine devam ediyor. Şu ana kadar festivale katılım için büyük bir ilgi var. Bu projenin gerçekleşmesindeki en büyük katkı Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından yapılmıştır.

Ayrıca projeye destek veren Vali, Kaymakam, Belediye Başkanlarımız ve sektör temsilcilerimize teşekkür ediyoruz. Bakanlığımız ve turizm birliklerimizin başkanları ile İstanbul’da 17 Mayıs tarihinde bir basın toplantısı düzenleyerek Türkiye Festivali’ni ayrıntılı bir şekilde kamuoyuna anlatacağız” dedi.

 

                                                                                                                                                                        


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.