Rusya charter uçuşlarını durdurmayı konuşuyor

Rusya Federal Havacılık Kurumu’ndan bir kaynak, Rosaviatsiya’nın Rus havayolu şirketlerine bir mektup göndererek Türkiye’ye charter uçuşların durdurulabileceği yönünde uyarıda bulundu.

31/12/2019 23:40
Rusya charter uçuşlarını durdurmayı konuşuyor

Haberrus.com'un RIA Novosti haber ajansını kaynak göstererek verdiği habere göre Rusya Federal Havacılık Kurumu’ndan (Rosaviatsiya) bir kaynak, Rosaviatsiya’nın Rus havayolu şirketlerine bir mektup göndererek Türkiye’ye charter uçuşların durdurulabileceği yönünde uyarıda bulundu. Kaynağa göre uyarı mektubunda neden olarak Türkiye’deki karmaşık iç siyasi durum’ gösterildi.

Rusya Federal Turizm Ajansı yalanladı

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) yetkilisi Svetlana Sergeyevna ise, RIA’ya yaptığı açıklamada Türkiye’ye charter uçuşlarının durdurulabileceği yönünde bir bilgi almadıklarını söyledi.

ATOR: Bildirilmiş bir yasak yok

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze ise şimdilik Türkiye’ye charter uçuş yasağı bulunmadığını söyledi. Lomidze, “Türkiye’de 16 Nisan’daki siyasi gelişmelerle ilgili olarak ülkede olumsuz gelişmeler meydana geldiğinde muhtemel bazı gerginlikler yaşanması durumuna karşı konunun gündeme geldiğini tahmin edebiliriz.” açıklamasında bulundu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.