Rus turistten 'Türkiye'de deniz soğuktu' davası

Türkiye’de tatil yapan iki Rus bayan turist, memnun kalmadıkları tatilden sonra tatil satın aldıkları tur firmasını mahkemeye verdi.

31/12/2019 23:40
Rus turistten 'Türkiye'de deniz soğuktu' davası

Sverdlovsk Bölge Mahkemesi’nin verilerine göre, iki Rus turist Kasım 2015’de Mısır’da tatil yapmak üzere tur satın aldı ve 103 Bin 600 Ruble tutarındaki tatil için 77 Bin 800 Ruble (1400 Dolar) avans ödedi. Haberrus'ta yer alan habere göre, Rusya’nın Mısır’a getirdiği turizm yasağından dolayı Mısır’a gidemeyen Rus turistler tatilini Türkiye’de yapmaya karar verdi. Antalya’da 11 gün tatil yapan turistler, Rusya’ya geri döndüklerinde tur firmasını mahkemeye verdi.

Turistler, Antalya’daki tatilden memnun kalmadıklarını, otelin deniz kıyısından uzakta bulunduğunu, barın 23:30’da kapandığını ve Türkiye’de turist sezonunun sona ermek üzere olduğundan denizin soğuk olduğunu öne sürerek tur firmasından tazminat talep etti.

Tur firması da turistlerin aleyhine karşı dava açarak, turistlerin tur anlaşmasındaki tutarın geri kalanını da ödemeleri, başkasına ait parayı kullandıkları için faiz ve mahkeme masraflarını karşılamaları talebinde bulundu. Mahkeme tur firmasını haklı buldu ve her bir turistin 32 bin ruble tazminat ödemesine hükmetti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.