Rus turistler bu yıl 3’ncü oldu

2016 yılının 11 ayında Türkiye’yi ziyaret eden turistler arasında Ruslar 3’ncü sırada yer aldı.

31/12/2019 23:40
Rus turistler bu yıl 3’ncü oldu

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR)’nin verilerine göre, Ruslar’ın yüzde 7,72’si son 11 ayda Antalya’yı ziyaret etti. Rusyagüncel'in haberine göre, ATOR’dan yapılan açıklamada, Charter programlarının son 3 aydır devam etmesine rağmen mevcut rakamın oldukça etkili olduğu ifade edildi.

Rusya’da Antalya’ya giden Rus turist sayısı bu yıl 470 bin olarak gerçekleşti. Bu rakam geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 83 daha az. Antalya’ya  gelen turist sayısında ilk sırada 1,6 milyonla Almanlar yer alıyor. İkinci sırada ise 542 bin ile Ukraynalı turistler bulunuyor.

Hedef 10 milyon turist

Türkiye 2017 yılında turizmden oldukça umutlu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman,  “Biz önümüzdeki yıl inşallah yine geçmişte olduğu gibi 5 milyon ve üstü turist bekliyoruz. Tabi ki bir anda ulaşılamayabilir bu hedefe. Bizim hedefimiz yine hiçbir şey yokmuş gibi Türkiye ile Rusya arasında beyaz bir sayfa açarak ilişkilerimiz 2014, 2015 yılında nasılsa, bunlardan daha büyük hedeflere gitmektir. Rusya’dan Türkiye’ye önce 5 milyon daha sonra 10 milyon turist getirme gibi bir hedefimiz var.” ifadelerini kullanmıştı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.