Rus turistin yurt dışı harcamaları arttı

Rus turistlerin yurt dışı harcamaları 2017 yılının ilk dört aylık döneminde yüzde 33 - 46 artış gösterdi.

31/12/2019 23:40
Rus turistin yurt dışı harcamaları arttı

*Rusya’da alım gücündeki nispi artışla birlikte turistlerin yurt dışında yaptıkları harcamalar da yükselmeye devam ediyor. Rus turistlerin yurt dışı harcamaları sene başından bu yana ayda yüzde 33 - 46 artış gösterdi.

Aviasales sitesinin verilerine yer veren turkrus.com haberine göre, uzun mayıs tatilinde AB ülkelerine gitmeyi planlayan Rusya vatandaşlarının sayısında geçen seneye göre ciddi artış oldu. İtalya’da tatil yapmayı planlayanların oranı yüzde 105 artarken, bu artış Çek Cumhuriyeti için yüzde 109, Almanya için yüzde 82, İspanya için yüzde 71, Fransa için yüzde 144 olarak kaydedildi.

Global Blue verilerine göre, Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki harcamaları geçen ay yüzde 40 arttı. Rusya Turizm Endüstirisi Birliği Basın Sözcüsü İrina Turina, Vedomosti Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, yurt dışına çıkan Rusya vatandaşlarının sayısındaki artışın harcamalara da yansıdığını söyledi.

Aksi fikirde olduğunu belirten Rusya Tur Operatörleri Birliği CEO’su Maya Lomidze ise, “Rusya turistler kemer sıkmaktan vazgeçmedi. Tur satın almıyorlar, restoranlara gitmiyorlar, hediyelik eşya harcamalarını minimuma indirdiler, tax free geri ödemesini aktif olarak alıyorlar” dedi. Lomidze, Rusyalı ailelerin bugün yurt dışında haftalık ortalama harcamasının bin dolar civarında olduğunu söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.