Rus turistin eylül tercihi Türkiye

Rusya Turizm Endüstrileri Birliği Basın Sözcüsü İrina Tyurina, eylül ayında tur satışlarının yüzde 40’ının Türkiye’ye ait olduğunu söyledi.

31/12/2019 23:40
Rus turistin eylül tercihi Türkiye

Rusya Turizm Endüstrileri Birliği Basın Sözcüsü İrina Tyurina "İnterfaks Turizm" portalına yaptığı açıklamada, "Rezervasyon merkezlerinin verilerine göre, Eylül ayında toplam tur satışlarının yüzde 40’ından fazlası Türkiye’ye aitti ve bu değer 2015 yılının seviyesiyle aynı. Rezervasyon sayısına göre listenin ikinci sırasında yüzde 34 ile Tunus yer aldı. Tunus’u yüzde 28 ile Yunanistan, yüzde 27 ile Rusya ve yüzde23 ile Kıbrıs takip etti. İlk 10'da İspanya, Tayland, Bulgaristan, Dominik Cumhuriyeti ve Karadağ yer aldı" ifadelerini kullandı.

"Goryaçiye Turı" rezervasyon merkezi PR Müdürü Olga İvanova, charter seferlerinin yenilenmesinin ardından Türkiye’ye rezervasyon hacminin Ağustos ayına göre 10 kat arttığını belirtti.

'TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK RAKİBİ MISIR HENÜZ FAALİYET GÖSTERMİYOR'

TBS şirketler grubu Genel Müdürü Raşad Mamedov konuyla ilgili şunları söyledi, "Son bir ayda Türkiye’ye satışlar geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 40-45 oranında arttı. Fakat bu ülkenin daha popüler hale geldiğinin reel göstergesi değildir, çünkü piyasada hala Türkiye’nin en büyük rakibi Mısır faaliyet göstermiyor. Türkiye’nin bu artışı Mısır sayesinde kazandığından eminim." (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.