Rus turist Türkiye'de 'Mir Kart'la harcayacak

Uçak krizinin ardından düşen Rus turist sayısının yeniden artması için Türkiye ve Rusya anlaştı. Bu çerçevede, Mir kartların kullanılacağı belirtildi.

31/12/2019 23:40
Rus turist Türkiye'de 'Mir Kart'la harcayacak

Mir kartın Türkiye'de kullanımı için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) çalışma yapıyor. Betül Alakent imzalı habere göre, Rusya'da Visa ve Mastercard'a alternatif olarak geliştirilen Mir'in, Ruslar tarafından yoğun olarak kullandığı belirtilirken, kartın Türkiye'de kullanıma girmesiyle birlikte Rus turist sayısının yüzde 50 artacağı kaydedildi. Atlasglobal BDT Ülkeleri Satış ve Pazarlama Başkanı Orhan Sancar, "Ruslar kredi kartında Visa ve Mastercard'ın hegemonyasını kaldırmak için yoğun bir şekilde Mir kartın kullanımını yaygınlaştırmaya çalışıyor. Orada kişilerin gelirine göre Mir kartla kredi oluşturuluyor.

Hatta kamu personelinin bu kartın kullanımı için teşvik edileceği belirtiliyor. Dolayısıyla Mir kart harcamalarında önemli bir role sahip. Ruble-TL ticareti kapsamında Mir kartın da kullanımı gündemdeydi. Şu anda BDDK Mir kart için çalışıyor. Bu kartın kullanımı Rus turist sayısına ilk etapta yüzde 30, 2-3 yıl içinde de yüzde 50 artmasına katkı sağlar" dedi. Denizbank da Mir'i Türkiye'ye getirmek için Rusya'da görüşmeler yürüttüğünü açıkladı. Banka, Visa ve Mastercard'la ödemelerin Ruble'yle yapılması yönünde anlaştı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.