Rus turist 2016 tatilinden memnun kalmadı

Rusya’da yapılan son anketler, 2016 yazında tatil yapanların yeterince memnun olmadığını ortaya koydu.

31/12/2019 23:40
Rus turist 2016 tatilinden memnun kalmadı

Turizmdatabank tarafından, Rusya ile ilgili iş ve istihdam dünyası araştırmaları yapan Superjob anket bulgularından derlenen bilgilere göre, 2016 yazında tatil yapanlar yeterince memnun olmadı. Ankete katılan ve 2016’da tatil yapan Rus turistlerin ancak yüzde 31’i tatilden tam anlamıyla tatmin olduğunu belirtti.

Rusların yüzde 6’sı hiç tatmin olamadı

2016 yazında tatil yapan Rusların 1 ila 10 arasında değerlendirdiği tatmin olma-memnun kalma değerlerine göre yüzde 31’lik bir kesim de tatmin düzeyi için 7 ila 9 arası puanlama yaptı. Rusların yüzde 25 ise, 2016 tatillerinden memnun kalmadı. Hiçbir şekilde memnun kalmayanların oranı ise yüzde 6 dolayında.

Varlıklı Ruslar daha memnun

Diğer yandan en yüksek tatmin olma durumu, dilediği tatili alabilen ve tatile gitmede zorluk çekmeyen varlıklı Rus kesiminde gerçekleşti. Aylık geliri 35-45 bin Ruble arasında olan kesim tatillerinden yüzde 34 dolayında memnun döndü.

Bütçe kısıtladı

Anket bulgularına göre, hayal ettikleri tatili yapamama nedeni olarak parasal bütçenin yetersiz oluşu gösterildi. Bir kısım Rus sağlık nedenlerini öne koydu. Diğer yandan önemli miktarda Rus, pahalı fiyatlar, hizmet kalitesi düşüklüğü gibi nedenlerden tatmin olamadığını açıkladı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.