Rakamlar 2018 için umutlandırıyor

Turizmde 2015 sezonu geçildi, rakamlar 2014 yılına yaklaştı. Rusların yanı sıra Avrupa’dan gelen rakamlar sektör temsilcilerini sevindirdi.

31/12/2019 23:40
Rakamlar 2018 için umutlandırıyor

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, yabancı turist sayısında ilk 5 ayda Türkiye genelinde yüzde 5,5, ilk 6 ayda Antalya'da ise yüzde 54'lük artış bulunduğunu belirtti. Hem Türkiye'deki hem de Antalya'daki hızlı büyümenin ana dinamiğinin, Rusya pazarı olduğunu belirten Yağcı, "Türkiye'de turizm sektöründeki büyümenin lokomotifi Antalya. Şu anda 2015 rakamlarını geçmiş durumdayız, 2014'e yaklaşan bir pazar var" diye konuştu.

Antalya için haziranda Almanya pazarındaki düşüşün durağana geçtiğini, sene sonuna kadar Avrupa pazarında da bir iyileşme beklediklerini anlatan Yağcı, "Şu anda Almanya ve Hollanda'da uçaklarda ciddi bir yer bulma sıkıntısı var. Uçak sıkıntısı çözülürse Avrupa'dan gelen turistin de artacağını düşünüyorum" dedi.

DAHA İYİ OLACAK

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kızıldağ da Avrupa pazarında son dakikalarda bir artış bulunduğunu kaydetti. Rus turistlerin Türkiye'ye olan hasretlerinden dolayı bu sezon ciddi bir talep yarattığını kaydeden Kızıldağ, "Bu talep artışının ekim ayı sonuna kadar devam edeceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki sene çok daha iyi bir Rus pazarı yaşanacağını tahmin ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.