Qatar Airways’ten elektronik cihaz yasağı açıklaması

Qatar Airways, beş yıldızlı Hamad Uluslararası Havaalanı'ndan ABD'ye giden tüm uçuşlarda uygulanan elektronik cihaz yasağından muaf tutulduğunu açıkladı.

31/12/2019 23:40
Qatar Airways’ten elektronik cihaz yasağı açıklaması

Qatar Airways, ABD'de 10 varış noktasına hizmet veriyor; bunun içerisinde New York'a günde iki uçuş da bulunuyor ve önümüzdeki günlerde havayolunun Business Class Qsuite servisi de hizmete girecek.

Doha, Qatar Skytrax 2017 tarafından Dünyanın En İyi Havayolu seçilen Qatar Airways, ABD Yurtiçi Güvenlik Departmanının Doha, Katar'daki Hamad Uluslararası Havaalanı'ndan ABD'ye giden yolcularının uçuşlarında kişisel elektronik cihazlar taşımalarına izin verdiğini duyurdu.

Havayolu, ABD'li yetkililerin Katar'daki Hamad Uluslararası Havalimanı'nda (HIA) uygulanan güvenlik tedbirlerini tam olarak incelemelerinden sonra bugün muafiyet kazandı. HIA, yakın zamanda Skytrax tarafından beş yıldızla ödüllendirilerek Orta Doğu'da bu takdiri kazanan ilk havalimanı oldu.

Elektronik kısıtlamalarının kaldırılmasıyla beraber HIA'dan Qatar Airways'in uçtuğu Amerika'daki varış noktalarına gidecek olan yolcularımız, yolculuk sırasında iş ve eğlence amaçları doğrultusunda beraberinde getirdikleri elektronik cihazları kullanabileceklerdir.

Qatar Airways Grup Ceo’su, Akbar Al Baker: “ABD'deki tüm varış noktalarına Qatar Airways ile uçan yolcularımız için elektronik cihaz yasağının kaldırıldığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Güvenlik ve emniyet bizim en büyük önceliğimizdir. Bu unsurlar, kurumsal değerlerimizde de vurgulanmaktadır ve bunlardan asla ödün verilmemelidir.” şeklinde konuştu.

Akbar Al Baker sözlerine şöyle devam etti: "Doha'da uyguladığımız güvenlik önlemleri, ABD'ye uçan bütün yolcularımıza bizden beklenen birinci sınıf hizmeti sunmaya devam etmemizi sağlıyor. Genişleyen ağımıza San Fransisco'yu da ekleyerek Airbus A350 ve Qsuite hizmetimizle donatılmış Boeing 777 uçaklarımızla yolcularımıza ABD'de yeni varış noktaları sunmayı dört gözle bekliyoruz."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.