Qatar Airways'in Adana uçuşları başlıyor

Qatar Airways'in Adana'ya direkt uçuşları, 6 Kasım'da başlıyor. Uçuşlar haftada üç gün gerçekleşecek.

31/12/2019 23:40
Qatar Airways'in Adana uçuşları başlıyor

Qatar Airways, müşterilerin artan Türkiye uçuşu taleplerine ülkenin güneyinde bulunan ve havayolunun Türkiye'deki dördüncü uçuş hizmeti olacak olan Adana iline gerçekleştireceği direkt uçuşlarla yanıt verdi. Havayolunun başkent Ankara'daki bir ve tarihi İstanbul’daki iki ana havaalanına gerçekleştirdiği mevcut uçuşlara ek olarak yapacağı Adana uçuşları haftada üç gün gerçekleştirilecek.

Qatar Airways, 6 Kasım 2017 tarihinden itibaren Doha ve Adana Şakirpaşa Havalimanı arasındaki uçuşlarında 12 Business Class koltuklu ve 132 Ekonomi Class koltuklu bir Airbus A320 işletecek. Havayolu, Adana varış ve kalkış noktalı uçuş hizmeti sunan ilk beş yıldızlı Orta Doğu havayolu şirketi olacak.

Anadolu ve Orta Doğu’nun kesiştiği noktada bulunan Adana, Türkiye’nin en büyük beşinci ili olmasının yanı sıra başlıca bir tarım ve sanayi merkezidir. Akdeniz kıyısına kısa bir mesafede yer alan bu şehir, geleneksel Türk mutfağıyla meşhurdur ve aynı zamanda övünç duyduğu çeşitli tarihi anıt ve mimari kent simgeleriyle Türkiye’deki tarihi noktaları keşfetmek isteyen tatilciler için ideal bir başlangıç noktası.

Qatar Airways Grubu İcra Kurulu Başkanı, Ekselansları Bay Akbar Al Baker şöyle konuştu: “Qatar Airways'in yeni Adana uçuş hizmeti, Katar Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkileri güçlendirecek ve bu iki büyük ülke arasındaki dostluğu ve işbirliğini derinleştirecektir. Adana tarımsal ve endüstriyel anlamda bir güç merkezidir. Bu nedenle haftanın üç günü gerçekleşecek yeni hizmet, Katar ve Türkiye arasındaki önemli ticari bağlarını güçlendirecektir. Bunun yanı sıra, yemek severler için vazgeçilmez olan yerli mutfağıyla tanınan Adana’da turizm faaliyetlerini arttıracaktır.  Türkiye’nin güneyini, Katar’daki beş-yıldızlı merkezimiz olan Hamad Uluslararası Havalimanı aracılığıyla dünya genelinde 150’den fazla varış noktasına bağlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.