Peru mutfağı İstanbul'da görücüye çıktı

Son yıllarda geleneksel mutfak kültürü ve sağlıklı beslenmenin yanında lezzetli ürünleriyle de gastronomik alanda dünyada trend olan Peru mutfağı, dün gece Gastronomi Turizmi Derneği ve Peru Ticari Konsolosluğunun organizasyonu ile Hyatt Regency Vue Lounge Bar’da meraklıları ile buluştu.

31/12/2019 23:40
Peru mutfağı İstanbul'da görücüye çıktı

Dün akşam gerçekleşen, chef Lars Windfuhr ve perulu chef Bruno Santa Cruz’un seçimi geleneksel peru yemeklerinin tanıtıldığı kokteylde Cruz’un şovu ziyaretçilerden tam not aldı. Gastronomi Turizmi Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Kartın’ın Peru mutfağının neden bu kadar popülerleştiğini anlattığı gecede “Süper Peru Foods” ürünleri tanıtıldı. Sağlıklı yaşam furyasının temel taşlarından sayılan “Süper Peru Foods”, kinoa, mango, maça, mor mısır gibi Andean ürünlerini içeriyor. Peru müziği eşliğinde konukların keyifli vakit geçirdiği gecede, Gastronomi Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Boztepe gastronomi turizminin önemine vurgu yaptı.

Gastronomi Turizmi Derneği üyeleri, PeruKonsoslu Jak Hayim, Peru Ticari Konsolosu Fernando Alberada, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Derneği Başkanı Yalçın Manav, Sirha Türkiye Direktörü Abel Villemin, Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı,OTSAD(Ortadoğu Seyahat Acentelri Derneği) başkanı Hüseyin Kırk,TURES (Tüm Restoran ve Tedarikçler Derneği)Başkanı Ramazan Bingöl,Sanatçı Nil Ünal, şef Rudolf Van Nunen, Gastronomi ve Turizm basını ve popüler yemek ve gezi bloggerlarının da yer aldığı gecede Peru Ticari Konsolosu Fernando Alberada Peru Hükümeti sırayla yemek sunumları yaptı.

GASTRONOMİ TURİZMİ DERNEĞİ’NDEN PLAKET

Dünyanın yeni foodie trendi peru mutfağının özel lezzetlerinin tanıtıldığı kokteylde, Gürkan Boztepe, 7 ayda büyük bir büyüme gerçekleştiren GTD’nin türk mutfağını dünyaya tanıtma misyonunun olduğu kadar, Türkiye’de de Peru gibi dünyanın önemli mutfaklarını tanıtmaya devam edeceklerini belirtti.

Quinoa salad, avocado, corn, tomatoes, Mango ceviche, Salmon tiradito, tangerine tiger’s milks Crispy quinoa chicken bites, avocado cream, Crispy Aji de gallina rolls, Cheese and shrimps empanadas, Chicken anticuchos, grill potato and relish, Cheese and asparagus bruschetta, Maca cake, golden berry jam gibi geleneksel peru yemeklerinin ikram edildiği gecede Gürkan Boztepe Gastronomi Turizmine değerli katkılarından dolayı Fernando Alberada ve chef Bruno Santa Cruz’a plaket hediye etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.