Pasif, tembel, ilgisiz bir turist profili ile karşı karşıyayız

Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Strateji Geliştirme Komisyonu Başkanı ve DRV Dış İlişkileri Komisyonu Üyesi Hikmet Atilla, “Her şey dahil sistemi yerli halk ile turist arasında bir kopukluk yarattı ” dedi.

31/12/2019 23:40
Pasif, tembel, ilgisiz bir turist profili ile karşı karşıyayız

Sıkıntılı bir dönemde geçiyoruz, bu sıkıntılı dönemde doğru olanı bulmalıyız diyen Atilla, “Halbuki turist yerli halk ile bir araya geldiğinde birbirine verecek çok şeyleri var. Birbirlerini anlayacaklar. Birbirlerini hoş görecekler. Her şeyi siyasetçilerden bekleyeceklerine inisiyatif alacaklardır. Kültür turizmi ile turizme başlayan sektör, deniz, kum, güneş turizmi ile devam etti ve her şey dahil sisteminin bulunuşu ile kendisini zirveye taşıdı. Ortadoğu da olan olaylardan dolayı da bir anda cazibesini kaybetti" diye konuştu.

“Değişik milletleri bir araya getiren turizm her şey dahil sistemi ile turist ile yerli halkı birbirinden uzaklaştırdı” diyen Hikmet Atilla,” Türkiye, turizm sektörüne yapmış olduğu önemli yatırımlar ile Akdeniz’in en modern, en lüks otellerinin sahibi oldu. Hizmet ve fiyat dengesini  iyi yakaladı, çocuklu ailelere yönelik yatırımlar ön plana çıktı. Turizm barış, özgürlük ve ortaklaşa hareket diyerek, kendi ülkelerinde birbirleri ile kavgalı olan insanları  bir araya getirmeyi, bir masa etrafında birleştirmeyi başardı. Değişik milletleri bir araya getiren turizm her şey dahil sistemi ile turist ile yerli halkı birbirinden uzaklaştırdı. Verilen lüks hizmettin keyfini çıkarmak turist için daha önemliydi.

Tatil yaptıkları ülkede neler oluyor, bu ülkedeki insanlar  yaşamlarını  nasıl sürdürüyor, onlardan değişik neler yapıyor, ne yiyip, ne içiyor, nasıl bir kültüre sahip, onları farklı kılan yanlar neler... Hiçbir şey turisti ilgilendirmiyor, merakta etmiyor. Böylelikle kültürel ve sosyal dayanışma tatilci ile yerli halk arasında yok oluyor. Tesisin dışında birbirleri ile bir şeyler paylaşma  arayışı yok, ne oluyorsa tesisin içerisinde oluyor.  Tatilciler ve tatil ülkesinde yaşayan insanların birbirlerine verecek, birbirlerinin önlerini açacak çalışmalarda her şey dahil sistemi ile yoksun bırakıldılar. Birbirlerine katkı sunacak bütün imkanlar, fırsatlar bu sistem ile  bertaraf edildi.

Böylelikle, ismini hatırlamadığım birisinin dediği gibi; gözlerini kapayıp, uçağa bindirip getirseniz, tatili bitene kadar hangi ülkede olduğunu anlamayacak turist profili ile karşı karşıya geldik. Dışarı ile bağlantısı olmayan, sadece odadan çıkıp havuz başına  veya denize inen, sırf yemek yemek için  oturduğu, uzandığı yeri terk eden turist.  Aktif, koşan, yaratıcı turist yerini pasif, tembel, ilgisiz turiste bıraktı” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.