Park Dedeman’dan sürdürülebilir turizm hizmeti

Park Dedeman Levent, Leed Gold, Gold Grening Hotel ve Yeşil Yıldız sertifikaları ile çevreye duyarlı, sürdürülebilir turizm hizmeti sunuyor.

31/12/2019 23:40
Park Dedeman’dan sürdürülebilir turizm hizmeti

Çevre dostu yapısı ve modern mimarisi ile şehir otelciliğinde örnek yapılardan bir olan Park Dedeman Levent, su tüketiminde yüzde 40, elektrik tüketiminde yüzde 18 tasarruf sağlıyor. Türkiye’nin ilk uluslararası otel zincirinin sahibi Dedeman Grubu’nun bünyesinde yer alan Park Dedeman Levent, iş amaçlı seyahat edenlere konfor, eğlence ve çevreye duyarlı sürdürülebilir turizm hizmetini bir arada sunuyor.

Şehir otelciliğinin örnek yapılarından biri olan Park Dedeman Levent, çevre dostu bina tasarımıyla dünyanın en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği belgesi LEED’in en üst seviyelerinden olan “Gold Sertifikası”’nı almaya hak kazandı.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) tarafından hayata geçirilen ve Bureau Veritas iş birliği ile devam eden Greening Hotel (Yeşillenen oteller) Sertifikasyon programı kapsamında gerçekleştirilen denetim neticesinde, genel puanlamada yüzde 94‘lük bir performans göstererek “Gold Greening Hotel” sertifikasının sahibi oldu. Ayrıca 22 farklı kriteri kapsayacak şekilde hazırlanan ve uygulanan programları ile Yeşil Yıldız Sertifikasına layık görüldü.

Su tüketiminde yüzde 40, elektrik tüketiminde yüzde 18 tasarruf

Çevreci sistemlerle donatılmış bina tasarımına sahip Park Dedeman Levent, enerji ve su tüketiminde sağladığı tasarruf ile öne çıkıyor. Park Dedeman Levent, benzerlerine göre su tüketiminde yüzde 40, elektrik tüketiminde yüzde 18 tasarruf sağlıyor. Park Dedeman Levent bina inşaatı sırasında çıkan atıkların yüzde 50’sinin geri dönüştürülmesi ve yaklaşık yüzde 25 oranında geri dönüştürülmüş malzeme kullanımıyla da doğaya saygısını ve kaynakların en iyi şekilde kullanıldığını gösteriyor.

Aldığınız havanın kalitesi de önemli

Park Dedeman Levent misafirlerinin aldığı havanın kalitesi artırmak amacıyla, iç mekan tasarımında, düşük VOC (Volatile Organik Carbon) değeri içeren malzemeler kullanarak; boya, halı ve yapıştırıcılardaki kimyasal maddelerin minimize edilmesini sağladı. Ayrıca, binanın inşasında ve iç mekan tasarımında yerel malzeme kullanılmasına özen gösteren Park Dedeman Levent, ülke ekonomisine de katkıda bulundu.

Şehir otelciliğinin örnek yapısı

Dedeman Grubu, sürdürülebilirlik odağı kapsamında tüm projelerinde enerji verimliliği ve sürdürülebilir yaşamın geliştirilmesi konusunda azami hassasiyet gösteriyor. Müşterilerine konforun yanında sürdürülebilir bir gelecek sunan Park Dedeman Levent’in Genel Müdürü Tunay Erdal, “Otel binamız, mimari tasarım ve inşaat süreçlerinde çevre dostu, modern mimarisi ile sürdürülebilirlik kriterlerine göre projelendirildi.

Sonucunda, su tüketimi, yapının geri dönüşüm aşamaları, kullanılan malzemeler ve iç mekan kalitesine kadar bir çok noktanın değerlendirildiği birçok sertifikayı almaya hak kazandık. Çevreye duyarlı, sürdürülebilir turizm hizmeti vermeyi amaç edinen Park Dedeman Levent olarak bu sertifikalar bizim için çok değerli. Park Dedeman Levent, konsepti dışında artık şehir otelciliğinin örnek yapılarından biri olarak da öne çıkıyor” dedi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.