Pakistan’ın havayolu sektörüne Hitit imzası

Dünyaya havayolu teknolojileri ihraç eden tek Türk firması Hitit Bilgisayar Hizmetleri, Pakistan’ın büyüyen havayolu şirketlerinden Rayyan Air ile işbirliği anlaşması imzaladı. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın bu yıl 13'üncüsü düzenlenen zirvesinde bir araya gelen firma yetkilileri; güçlerini birleştirerek, havayolu sektöründe fark yaratacak çalışmalara imza atmaya başlayacak.

31/12/2019 23:40
Pakistan’ın havayolu sektörüne Hitit imzası

Aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu; Çin, İran, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan gibi bölge ülkelerinin üst düzey yetkililerinin katılımıyla İslamabad’da düzenlenen 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde bölgesel işbirliğine ivme kazandıracak yeni yatırım olanakları konusunda önemli adımlar atıldı.

Ticaret ve turizm hacminin genişletilmesi odağında görüşmelerin yapıldığı zirvede, Hitit ve Rayyan Air arasında imzalanan anlaşma zirvenin dikkat çeken başlıkları arasındaydı. Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu ile Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen imza töreninde iki ülke arasındaki ticari bağlantıları kuvvetlendirecek önemli bir gelişme kaydedildi.   

Hitit’in havayolu IT çözümleriyle, Pakistan’daki havacılık sektörünün ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilecek uzmanlık ve inovasyonun sürekliliğinin hedeflendiği anlaşma hakkında Hitit Bilgisayar Hizmetleri CEO’su Nur Gökman; “Pakistan’daki nüfus artışı ve ekonomik faaliyetler, ciddi bir talep potansiyelini beraberinde getiriyor. Güçlü yerel yolcu pazarıyla tüm bölge için önemli bir aktarma ve bağlantı merkezi olmak isteyen Pakistan, bu pozisyona ancak hava taşımacılığında fark yaratan hizmetlerle ulaşabilir. Pakistan havacılık sektörünün genç oyuncularından biri olan Rayyan Air’ın, Hitit’in öncü ve başarısı kanıtlanmış havacılık hizmetleriyle Orta Asya ve Uzakdoğu havayolu sektöründe kendine sağlam bir yer edineceğine inancımız tam.” yorumunu yaptı.

Hitit ile kurulan işbirliği hakkında Rayyan Air’in CEO’su Capt. Fateh Sher Bhatti de; “Rayyan Air her zaman müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı amaç edinmiştir. Rayyan Air’ın Hitit’in uzmanlığına ve teknolojisine erişim sağlaması, müşterileri için kolaylıklar sunmasına, yeni inovasyonlar, sektör standardında rezervasyon ve check-in sistemleri sağlamasına imkan verecektir” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.